Re: Suownik ortografitszny
Jaa tez zbytnio nie toleruje bledow, a wszystkich, ktorzy je popelniaja nie mieszam od razu z blotem, ale przynajmniej proponuje, zeby pisali posty w wordzie i je wklejali pozniej na forum. To by znacznie wszystkim ulatwilo zycie...
fakt, to potrafi wkurzyc...
ale i tak wiekszosc osob nie stosuje sie do prosby o pisanie w wordzie ;]
Mnie też to denerwuje, ja staram sie błędów nie popełniać a jak juz to zazwyczaj wynikają ze zwyklej literówki. A czytanie postów z razącą ilością błędów ortograficznych poprostu sobie daruje bo niemam ochoty sie męczyc
Tak, zgadza sie. Zgadza sie. Po trzykroć się zgadza. ;)
Popieram, jakkolwiek gdyby pisanina komputerowa odbywała się za pomocą piórka/długopisu, to mnie byście wyklinali (dysgrafia). Rozumiem, że można denerwowac się na STYL wypowiedzi typu używanie tysiąca wykrzykników i pytajników, składnia z kosmosu, odpowiedni uśmieszek przy każdym wyrazie; trzeba też uszanować dyslekcję. Inna sprawa, że poprzez takie wieloletnie "obycie" z błędami na ekranie, sama zaczynam mieć jakieś irracjonalne wątpliwości odnośnie pisowni. Dlaczego? W identyczny sposób, "przyswajając sobie", nauczyliśmy się pisać poprawnie, jak i teraz dane nam jest "oduczać się", widząc te językowe akrobacje. (wizja na miarę Grafmisji:)
dokładnie.. ja mam to samo :(
Mefisto taką składankę co żeś napisał to napewno nienadaje się na przykład, dalece odbiega bardzo dalece od błędów robionych na forum....
Pozdrawiam
Serpent