KOMPLETNA ZAŁAMKA- CO MAM ROBIĆ>?
Prosze niech ktoś wytłumaczy mojej mamie prostą sprawę! Miałam mieć gekona myślałam że ona wie co on je a teraz wrzeszczy że nie moge bo jej będą robale po domu łazić( dowiedziala się od koleżanki że miala pełno robali w domu). Co ja mam teraz zrobić?! Przecież nie będą owady łaziły po domu !! I przez jej dziwny niestworzony pomysł nie moge mieć gekona! Prosze napiszcie jej jak to jest że robale nie będą jej właziły na głowę :/ :/ :/
Jak ona tego nie zrozumie to będe mogla mieć gekona za jakieś 7 lat :/
PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
Re: KOMPLETNA ZAŁAMKA- CO MAM ROBIĆ>?
To proste :) Nawet świerszcz nie jest Coperfieldem :) jak beda w szczelnym pojemniczku to przez szybke nie przejda :)
wiesz z tym lazeniem robali to ma troche racji ;) ja pilnuje zeby mi swierszcze nie uciekaly a mimo tego ze pilnowalam bardzo to ost jednego znalazlam w lazience :) mojej kumpeli swierszcze wyskakuja z szafy, butow itp. ale do swierszczy sie mozna przyzwyczaic, ladnie graja i sa nieszkodliwe :) Twoja mama z pewnoscia je polubi jak znajdzie jednego w garnku w kuchni np ;)
Hah, moja matka tez wymysla niesworzone historie- bo ktoś jej powiedial, bo gdzieś uslyszala.... ehhhh te środki masowego przekazu [; Dasz rade, ja biore metoda na chama, wkurzam moja matke z tym tak ze mowi: A, rób co chcesz tylko zeby mi ..... (zamiast kropek np. te robale nie lazily po domu itp, itd. )
sprawa jest prosta przynosisz do domu i stawiasz przed faktem dokonanym:))a co do swierszczy spytaj matki czy ni eprzeszkadzaja jej muchy i komary w lecie..:))
powodzenia
Zgadzam sie z MadRabbit'em - postaw rodziców przed faktem dokonanym, w tej sytuacji to chyba jedyny sposób :> Życze powodzenia :>
Artek, zauważ że ona ma 13 lat... To nie będzie takie dup hop siup ;) puma, jeżeli będziesz miała tylko jednego gekona, to świerszczy nie musisz mieć 50000000 tylko wystarczy Ci powiedzmy 50. Wsadzasz do zwykłego akwarium i po sprawie. Ja w przeciągu roku w całym domu znalazłem może 10-15 świerszczy? Z tego jednego w nocy na swojej ręce :P
a ja jednego jak mi do gemby wlazil :D ale raz mi zwialy