gracie w Dungeons&Dragons? fajna gra nawet :) a nawet bardzo fajna :DD
Wersja do druku
gracie w Dungeons&Dragons? fajna gra nawet :) a nawet bardzo fajna :DD
gdzies tam kiedys tam drapnalem sie o Vampire The Masquarade i D20 Modern, ale o zwyklego D&D nie
GRAM:) Maniakalnie- jako MG oraz jako gracz- i całkiem nieźle mi to idzie;p Zawsze gram tropicielem
Ja grałem w warhammera i AD&D. RPG jest bardzo fajne :D
sie wie! w koncu ta gra ma juz 30 lat a jeszcze o niej nie zapomnieli :), ja narazie pracuje nad bocikiem chatowym i jak go skoncze to spróbuje poproswadzic d&d przez chata :D sa jacys chetni?
Ja bylbym chetny.
Swoja droga duzo gralem w Cthulhu i w Warmłotka. Gralo sie przefantastycznie, do dzis mam karty postaci.
Swoja droga, czasem wychodzily nam smieszne rzeczy, lacznie z tym, ze zlodziej musial wykonac...rzut obronny na syfilis zielarki sprzedajacej ziola, z ktora chcial "kopulowac" - rzut sie nie udal i w ten sposob, po pewnym czasie bohater zmarl.
Gram od wielu lat i nie jeden i nie jeden system sie trafil. Za AD&D, D&D nie przepadam za bardzo. Troche ze względu na klimat (za bardzo heroic fantasy jak dla mnie), oraz za względu na komercyjne podejscie wydawcy (coraz czesciej sie tak dzieje z RPGami:(). Trzeba kupic milion ksiązek, zeby skompletowac system. Nie mowie o naturalnych dodatkach, a o podziale podstawowego podrecznika na rozdzialy wysawane osobno. Podrecznik gracza, Podrecznik mistrza gry, Bestiariusz, Religie, Magia itp.... a za kazdy placic kilkadziesiąt złotych.
wczesniej (rok temu) z kolegami zrobilismy podobny do dnd system chatowy, stronka to www.mitvengard.sup.pl ale teraz glowny mg zawalil chata i wszystko jest na 4um, niby nie jest zle ale nie ma juz klimatu i nie mozna sie tak fajnie bic na zywo rzucajac kostkami (hehe) tylko mg decyduje czys trafil czy nie, jak juz cos zrobie to dam znac
jak uzbiera sie jakas drużyna, to dajcie znać
no tu powinna sie uzbierac :D, zapraszam! dzis o siedemastej!