Na jakiej zasadze to dziła? Jak się to robi? Ma ktoś linka do jakiejś stronki polskiej bo ja niemogę znaleźć i chciałbym się tego uczyć!! Ale jak? Wiem że to głupie pytanier ale może jest ktoś kto sie tym zajmuje!!??!
Wersja do druku
Na jakiej zasadze to dziła? Jak się to robi? Ma ktoś linka do jakiejś stronki polskiej bo ja niemogę znaleźć i chciałbym się tego uczyć!! Ale jak? Wiem że to głupie pytanier ale może jest ktoś kto sie tym zajmuje!!??!
acha i jakie są do tego programy?>? czy mugłby mi ktoś przesłac taki program meilem jezeli sie ga?
albo stronke gdzie moge to zciągnac??:/
Na poczatek wypadaloby, abys zdecydowal sie, czy pracujesz w grafice 2d, czy w 3d.
2d jest praktyczniejsza o tyle, ze mozesz projektowac layouty... czasem nawet i za kase.
A 3d... z reguly uzywa sie dla przyjemnosci samego tworzenia, bo nauka jest dosc dluga :).
Ja bawie sie troche w 3d studio max.
Oryginal warty okolo 20 000 zl, o ile dbasz o takie szczegoly.
Podoba mi sie jeszcze Maya.
Chyba, ze wolisz cosik darmowego, to bardzo fajny jest Blender.
A jezeli lubisz isc na latwizne, to sciagnij bryce. Nie jest taki zly, ale banalny.
O wiele lepiej byloby, gdybys skolowal sobie maxa.
W zalaczniku masz 1 z moich pracek.... o ile sie zamiesci.
Godzina zabawy w bryce
Bryce jest spoko do robienia abstrakcji.. lub takich tam.
Ale do modelowania lepszy max.
Gdyby te zdjecia zawalaly serwer, to niech moderator wywali te posty.
PZDR.
ej a ja niemoge nigdzie bryce znaleźć na solusku też nie i maxa też
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=13185&t=13184
:/ atrax możesz mi go przesłac ?? meilem albo jest ktos jeszcze umiejacy takie sprawy??
3dStudioMAX?? Mailem?? :D To se ne da, te programy troche zajmują... Jest sporo stronek o tworzeniu grafiki (glownie 3d) Poszukaj na google. Do 2d, potrzeba wiecej talentu moim zdaniem, a nie umiejetnosci.
Zgadza sie :)
Ile razy zasiadalem do 2d, tyle razy konczylo sie to na placzu i zgrzytaniu zebow :)