-
Absynt
Od kolegów słyszałem że ta wódka ma jakieś fajne właściwości... I wiem że w polsce tego nie można kupić. Pewnie pił to ktoś z was. Jakie to ma dokładnie działania? I może jak ktoś z was mieszka blisko granicy, bądź często tam jeździ to by mi kupił a poźniej pocztą przysłał...? Ale to już piszcie na gg, albo na maila... :D
-
Re: Absynt
Sam probowalem, ale tylko nieduza ilosc(jakies 3 czy 4 kielichy), no akurat ja nic nie odczulem. Ale kumple wtedy wytrabili tego troche wiecej no i mieli fajna faze z tego co bylo widac. Ale halucynacji chyba nie mieli. A trunek bardzo smaczny :) Smakuje jak syropik :D
-
Carrefour - 0.5 albo 0,7 - 68 zł. Legendy są prawdziwe, ale obecnie to poprostu będziesz miał fajną fazę. ;)
-
Widać nie o tym samym mówimy bo ten o którym mówie na 100% w polsce jest zakazany
-
Na Słowacji jest dostepny. Teoretycznie ma dzialanie halucynogenne, ale nie odczulem nic takiego. Krasnal z ktorym pilem tez nic nie zauwazyl. Faktycnzie jest smaczny, duzo lepszy niz czysta wodka.
-
O tym samym.. Po wejściu do Unii już nie jest zakazany. Takie mam informacje.
-
A w Kerfurze widziałem na własne oczy. Chyba że Absynt to nie Absynt..
-
a wiec to jest tak ze to ma duzo % a mało środka który powoduje haluny ten śroodek to piołuń czy coś takiego juz nie pamietam i zanim bedzie sia mialo halucynajcje to juz sie nie bedzie mogło chodzić no chyba ze ktoś potrafi wypić litr wódki :D no to moze coś zobaczy ... ale nawet po litrze normalnej wodki pewnie można coś zobaczyć ;D
-
Absynt to Absynt i mozna go kupic w Polsce, choc nie wszedzie. Produkuje go jakas firma holenderska na terenie kraju.
-
nie każdy absynt to absynt, oryginalna receptura miała w składzie wyciąg z piołunu, któy powodował "witkiewiczowsie" halucynacje, związek zawarty w tym wyciągu zaczęto zastępować innymi, pozatym widoczna jest tendencja zmiejszania ilości % w tym trunku, oryglanalie było ich baaaardzo dużo, a teraz cieżko już o 70% absytn, za to coraz łatwiej o 50% i słabsze... ;-(