witajcie wiec rosze was o mala przysluge. mam napisac jakis fajny referacik najlepiej o jakims zagadnieniu matematycznym ale nie o Pitagorasie ani o Talesie. tak wiec moze macie jakies fajne tematy lub jakiegos gotowca ;p.
Wersja do druku
witajcie wiec rosze was o mala przysluge. mam napisac jakis fajny referacik najlepiej o jakims zagadnieniu matematycznym ale nie o Pitagorasie ani o Talesie. tak wiec moze macie jakies fajne tematy lub jakiegos gotowca ;p.
Może coś z tej strony: http://www.open-mind.pl/Ideas/LiczbyM1.htm np. Ciąg, proporcja
Fibonacci'ego. Nie lubie matematyki, mam zagrożenie ale w sumie dość ciekawe.
napisz o złotym podziale (divina proportio). Naprawde fascynujace zagadnienie, jak dobrze poszukasz to nawet w ludzkim ciele znajdziesz kilka "złotych podziałów" np. długosc całej ręki podzielona przez długość od czubków palców do łokcia
yeter o ciągu Fibonacciego troche pisało w książke "Kod leonarda Da vinci" bardzo ciekawa książka.
hehehe, wiem wiem, pochłonolem w jeden weekend. Teraz chce Anioły i Demony kupić ale cos nie moge sie zebrac.
jedynie co mnie jakso zniecheca do aniołó i demonów to to że to jest mniej wiecej to samo, jedyne co to zmienia sie fabuła i niektóre postacie ale mimo to i tak mam zamiar przeczytam.
dzieki tomek125 spoko temacik jak zapytalem matematyka czy to dobry temat to powiedzial ze nawet nie wie kto to jest hehe mysle ze zalicze ta rombana matme
Brown popełnil kilka bledów, napisal bodajze ze ciąg rozpoczyna sie 1, 1, 2,... a naprawde powinno być 0, 1, 2,...