Kilka dni temu pojawił mi się spam na kompie. Jak włączam przeglądarke to za każdą otwartą strona włącza mi sie takie małe okienko z "nowe emotikony do emaila" i mnie to juz wkurza !! Jak sie tego diabelstwa pozbyć?
Wersja do druku
Kilka dni temu pojawił mi się spam na kompie. Jak włączam przeglądarke to za każdą otwartą strona włącza mi sie takie małe okienko z "nowe emotikony do emaila" i mnie to juz wkurza !! Jak sie tego diabelstwa pozbyć?
Najpierw sprawdz w panelu sterowania czy nie dodaly Ci sie do listy jakies dupne programy. Potem usun folder temp. Jezeli to nie pomoze to "format c:" :D
Spróbuj Ad-Awere'm , na www.pobieralnia.pl jest sporo programów do niszczenia spamu . Nie chcę krakać ale u mojego kolegi trzeba było dysk formatować :P
włącz antyspam na stronie twojej poczty lub korzystaj z EUDORY ja ją mma i mi przychodzi moze 1% spamu z tego co dostawałem kiedyś.
Nie formatuj dysku, tylko zmień przeglądarkę na inną niż Internet Explorer. ;)
Na moim Firefoksie żadne nowe okienko się nie wyświetla. A jak chce wyskoczyć popup, to przeglądarka się pyta, czy otworzyć tego popupa.
hmmm ciekawe na jakie stronki właziłeś ze ci sie nawaliło tego do kompa :)
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
tu masz najlepszy spyware jaki istnieje :)
Ad-aware i Spybot - Search & Destroy
Formatowanie dysku jest ostatecznością i lekarstwem doradzanym najczęściej przez kogoś, kto umie tylko włączyć i wyłączyć komputer i ma baardzo dużo wolnego czasu.
Przede wszystkim jednak pilnuj, zeby takiego syfu nie łapać. Spamu się nie otwiera, tylko kasuje.
No i zamiast IE oraz Outlook'a: Firefox/Thunderbird na dokładkę.
Przede wszystkim rozsądek, Darku. :)
Ja używam do poczty tylko OE, bo jest mi z nim po prostu wygodnie i nie mam żadnych problemów z wirusami, trojanami, szpiegami itp. To co się nadaje do czytania to czytam, a to co jest śmieciem ląduje w koszu bez otwierania.