No wlasnie wybieram sie do rodziny na wsi pod Lublinem na wakacje i mysle jakie ciekawe miejsca moglbym tam zobaczyc. Glownie chodzi mi o faune i flore. Jesli znacie jakies ciekawe miejsca prosilbym o ich podanie :-P. Z gory wielkie THX.
Wersja do druku
No wlasnie wybieram sie do rodziny na wsi pod Lublinem na wakacje i mysle jakie ciekawe miejsca moglbym tam zobaczyc. Glownie chodzi mi o faune i flore. Jesli znacie jakies ciekawe miejsca prosilbym o ich podanie :-P. Z gory wielkie THX.
A w jakie miejsce jedziesz? Ja znam pare miejsc gdzie są zaskrońce, zwinki i pare fajnych innych zwierzątek.
No ja jade do takiego malego miasteczka pod Lublinem mianowicie do miejscowosci o nazwie TRAWNIKI (mieszka tam moja rodzina) lecz chodzi mi o kazde miejsce w obrebie 100 km od Lublina.
Koło Końskowoli są Młynki, żyje tam bardzo dużo zaskrońców. Rozmiary ich są od najmniejszych jakie mogą być do olbrzymów. Za Kurowem (przed lasem kurowskim) jest bardzo dużo jaszczurek zwinek i dużo owadów różnych. A tak to na każdej łące, lesie coś znajdziesz.
Zwinki to chyba wszędzie występują na łąkach, wystarczy dobrze poszukać :)
Hehe baryla to będziesz jakieś 15-20 km odemnie.
No to Baryla, postawisz Daf-owi piwko i on Ci pokaze fajne miejsca ;)