Czesc !!!
wiem ze to pytanie pojawialo sie juz mnostwo razy ale moj leg nie chce jesc 4 dzien nakrylem go wczoraj i tez nic dzisiaj polozylem mu jedzenie wyzej kolo lampy dobrze zrobilem pomozcie !!!!!
sory za bledy
Wersja do druku
Czesc !!!
wiem ze to pytanie pojawialo sie juz mnostwo razy ale moj leg nie chce jesc 4 dzien nakrylem go wczoraj i tez nic dzisiaj polozylem mu jedzenie wyzej kolo lampy dobrze zrobilem pomozcie !!!!!
sory za bledy
Nic na to nie poradzisz. Okryj terra wstaw jedzenie i wyjdz z pokoju gdzie jest leg na tydzien:)
Jak nie zacznie jesc to chyba konieczne bedzie karmienie na sile, ale nie wiem nigdy tego legom nie robiel i nie chce robic.
Spróbuj zwiekszyć temperature o 2-3 stopnie i postaraj się o mysiego oseska lub swierszcze. Jaki duży jest legwan i w jak dużym terrarium jest trzymany ?.
Edytko leg jest malutki 40 cm i mam go do piatku terra jest 150/120/60 ale juz po strachu zezar dzis duzo i wyglada jak beczka hehehe denx za posty
Napisz czy zjadl tak sam z siebie,czy cos zmieniales np.temperature
Witajcie :)
Zjadl nawet duzo nie zmienialem temp. tylko dalem mu miseczke na gore kolo miejsca gdzie sie wygrzewa pod lampa i wyglada teraz jak beczka a i oprucz salatki zjadl troche listkow bazyli
Trzymając w terrariu tej wielkoci legwana tródno będzie go oswoić, zwierzwe będzie bardzo płochliwe, może siedzi ukryty za czyms co daje mu poczucie bezpieczeństwa ( gałąź, sztuczne rslimy, kąt terrarium)i boi się wychylić dlatego nie podchodził do miski z jedzeniem
To zalezy od osobnika. Moj leg wielkosci 30cm od razu wprowadzil sie do terra o wymiarach odpowiednich dla doroslego. I jest jest bardzo zywy, lazi po terra, je za pieciu.