Mam problem tego rodzaju, muj Leg ma czarną,górną część głowy i przechodzi mu to wzdłuż grzbietu. Drugi się chyba zararza bo przy otworach nosowych zaczyna czarnieć. Co to morze być ? Prosze o jakiekolwiek informacje. Zgóry dzięki za info.
Wersja do druku
Mam problem tego rodzaju, muj Leg ma czarną,górną część głowy i przechodzi mu to wzdłuż grzbietu. Drugi się chyba zararza bo przy otworach nosowych zaczyna czarnieć. Co to morze być ? Prosze o jakiekolwiek informacje. Zgóry dzięki za info.
Ciężko sobie to wyobrazić nie masz może jakiegoś zdjęcia ? W jakim wieku są Twoje legi może po prostu zminiają kolor (wiecznie zielone nie będą)
Z tego opisu trudno coś wywnioskować . Mój też ma dużo czarnych miejsc w różnych miejscach. Kiedyś był bardzo zielony. Opisz coś więcej. Jak jest po wylince, czy łuski są takie jak wszystkie tylko kolorem się różnią. Pozdrawiam! Rysiek
To moze nie stanowic problemu, legi dojrzewajac zaczynaja zmieniac kolor i wlasnie glowy od gory robia sie czarne, ale z drugiej strony przechodzenie czarnego kolru na szyje i reszte ciala moze byc problemem, ale ja nie wiem, nie panikowalbym.
ztego co czytałam - sprawdz temperature w terrarium. ponoc jak legwan sie wyziebia -czarnieje(ale nie wiem na ile jest to fakt bo sama dowiadywałam sie wszystkiego z internetu) moze sprobuj podniesc mu temp. od 24-do 30-paru(ponizej36)topni w ruznych miejscach w terrarium zeby miał i cien i miejsce do wygrzewania sie(no i wode)