Witam !!!!! Ostatnio pojawiły się na polskim rynku pokarmy w postaci granulatów i mieszanek dla legów firmy tropical. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Leny
Wersja do druku
Witam !!!!! Ostatnio pojawiły się na polskim rynku pokarmy w postaci granulatów i mieszanek dla legów firmy tropical. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Leny
Mi osobiscie nie przeszkadzalyby mieszankia, ale moja mama twierdzi, ze:
1. nie nalezy "malenstwa" truc swinstwami
2. Spike zawsze powinien jesc swieze jedzonko (listeczki, owoce itp.) , a nie jakies granulaty
......Tak wiec ja granulatow nie kupie. Oczywiscie nie chcialabym go karmic tym codziennie, ale raz na jakis czas......chetnie.
Tropikal ma niezly sklad, moze procz tych roslin kapustnych. Cytrolka i Igster dostaja troche wymieszane z pozostalym jedzeniem ;)
A moj leg omija te granulaty szerokim lukiem:) i dobrze bo ja tez uwazam ze powinny dostawac tylko naturalny pokarm chociaz czasami jak patrze na te barwne papryki i liscie ziol o kolorze "zarowiasto zielonym" to ciezko mowic o ch naturalnosci:(:)
czesc
bardzo mnie ciekawi- jaka jest skutecznosc granulatu-czy legwany chetnie to jedza?- Macie jakies z tym doswiadczenie?
Mój wcian granulat w pierwszej kolejności :-) Dodaję mu tego jedną garść (nie pełna0 dziennie zawsze wszystko znika. I wcale nie uważam że jest to gorsze od zielonego które jest kupione w hipermarkecie i rosło dzięki dodatkom chemicznym . No chyba że tak wyprodukowane jak u NIKI (ja nigdy nie wiem gdzie kupic te nasiona). Jak nie padasz tego Legi to nie dowiesz się czy mu smakuje z każdym jest inaczej . Ja podaję bo wiem ze dowartościowuje mu jego dietę i nawet jak mi sie zapomni wapna czy coś w tym stylu to nic mu się nie powinno dziać, oczywiście do tego są na stałe świetlówki UV itp.
pozdrawiam
seb
mój na poczatku nie chciał nawet na to patrzeć { musiałem mu dawać na siłę} teraz granulat znika z miski w pierwszej kolejności