Mam dwuletniego legwana.Ma 97 cm dł. Od roku mieszka w terra o wymiarach 125x75x100 ale po sylwestrze planuje mu wybudowac nowe. Czy do tak duzego terra wystarczą szyby 6mm?
P.S. CZy wasze legwany tez lubia siedziec na karniszach?
Wersja do druku
Mam dwuletniego legwana.Ma 97 cm dł. Od roku mieszka w terra o wymiarach 125x75x100 ale po sylwestrze planuje mu wybudowac nowe. Czy do tak duzego terra wystarczą szyby 6mm?
P.S. CZy wasze legwany tez lubia siedziec na karniszach?
Szyby 6 mm mam zastosowane w swoim terrarium 150x120x180 i wystarczą. Z szyby 8 mm wzrośnie zdecydowanie ciężar terrarium no i cena oczywiście. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Karnisz to było ulubione miejsce mojego legwana jak był mały :-)
karnisze to najwyższe miejsce w mieszkaniu gdzie legwan może wejść, nasz też miał bzika na tym punkcie do tego stopnia, że postanowiliśmy zrezygnować z firan, gdy był mały nie było problemu, z czasem jednak firany wyglądały coraz gorzej...
Mój legi czuje sie panem i wladca na karniszu. Tak normalnie jest spokojny ale gdy jest na karniszu zdarza sie ze ugryzie
No to nie pakuj mu się w paradę. Masz dość miejsca na ziemi :-))) Pozdrówko! Rysiek
Do Ryśka. Widze żę masz ogromnie dobrą reputację w zakresie wiedzy o legwanach i niezły okaz trzymasz.Mam pytanko... w tym nowym terrarium mam zamiar zrobic niewielki wodospad.CZy zwykla pompa w zoologicznym starczy?
I za ile kiupiles ta swietluwke Osram Ultravitalux?
Mam też niekiedy czarny humor ( jak wyżej ) ale tym się nie przejmuj :-))). Osram Ultravitalux to żarówka i inaczej ją się stosuje. Kosztuje ok. 90zł+porcelanowa oprawka . Poczytaj http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1783&t=1783 .
Fontannę mam też . Zasila ją pompka ogrodowa o mocy chyba 8W . Kupiłem w ogrodniczym . Fontanna działa tylko jak jestem w domu po kilkadziesiąt minut dziennie. Tak cała konstrukcja służy jako basen w którym Gucio i tak już się nie kąpie, bo jest za duży. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Poczytaj o fontannie na stronie http://www.terrarystyka.com.pl/forum...opic.php?t=240 . Tam jest opis jak jest wykonana.