mam pytanie moj leg byl spokojny dawal sie brac z terra nie rzucal sie z zebami a dzisiaj zaczal bardzo atakowac zebami co moze byc przyczyna
Wersja do druku
mam pytanie moj leg byl spokojny dawal sie brac z terra nie rzucal sie z zebami a dzisiaj zaczal bardzo atakowac zebami co moze byc przyczyna
napisz ile leg jest u ciebie.
Pozdrawiam
To dziwne zachowanie. Może powodem tego są perfumy inny masz zapach ,lub kolor ubrania, za jaskrawy.
Albo legwan zwarjiował.
cześć
Jest z czegos niezadowolony: moze mu temperatura spadla i mial za zimno,moze byl glodny, albo zaczyna mu brakowac wapna ,wit.i mineralow.
[gadzinka]
Napisałaś, że legwan był spokojny . On dopiero dziwnie zaczął się teraz zachowywać. Poobserwuj go przez parę dni i daj znać, czy to trwa dalej. Może to tylko chwilowe. My też mamy niekiedy złe dni :-). Pozdrówko! Rysiek
Mój 1 roczny leg, po zmianie terra, widział swoje odbicie w szybie i wariował - gryzł swój ogon i mnie za palce, ale tylko w terra. Musiałem zrezygnować z przedniej szyby i teraz jest ok.
dzieki za wszystkie odpowiedzi nan go miesiac moze nie wszystkie jego zachowania znam ale witamin i wapnia mu nie brakuje napewno dostaje je regularnie
No jeżeli masz go miesiąc to przyczyna może byc taka ze do tej pory leg był zestresowany, zainteresowany nowym otoczeniem, wystraszony.
Dokładnie obserwowałem to samo u mojego lega. Na początku był potulny jak baranek, jadł z ręki, mogłem go dotknąć, nie brałem go na ręce żeby go nie stresowac ale myśle że mógłbym to zrobic bez problemu. Jednak kiedy leg pobył w terra, pochodził po pokoju, poznał otoczenie - pokazał pazurki. Bił ogonem, gryzł i uciekał.
Chyba jest to naturalne zachowanie i często mylone jest z potulnościa legwana. Trzeba poczekać aż leg sie "rozkręci" :-) żeby okreslic jego charakter.
Sposób postepowania jest w opisie tak jak podała Alicja.
Pozdrawiam