YO!
Mam pytanko, gdzies kiedys dowiedzialem sie ze soja to jalepsze zrodlo bialka roslinnego czy jest moze zalecane albo czy wogole mozna podawac legwanowi soje,a jesli mozna to w jakiej postaci ile i gdzie to mozna zdobyc?
Wersja do druku
YO!
Mam pytanko, gdzies kiedys dowiedzialem sie ze soja to jalepsze zrodlo bialka roslinnego czy jest moze zalecane albo czy wogole mozna podawac legwanowi soje,a jesli mozna to w jakiej postaci ile i gdzie to mozna zdobyc?
Tutaj dr.Jarek wymienił m.in. soję jako pokarm dla legwanów- http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4434&t=4405 . Wiem, że podaje ją też Marysia. Może się odezwie. Pozdrawiam! Rysiek
Witam :) ja podaje kiełki .a nasiona dostaniesz w sklepie z zieleniną ....
Tak wiem to przeczytalem ale interesuje mnie w jakiej postaci w jakich ilosciach mozna podawac ;)
Yo :-)
Ja podaję mojemu Spike'owi serek tofu (sojowy), codziennie okolo 5 gram (opakowanie ma 300 gram :-D). Mój legwan uwielbia tofu i je, aż "mu się uszy trzesą" :-PPP Najlepiej podawać legowi tofu naturalne. Poszukam gdzieś w swoich plikach skanu opakowania tego tofu, jakie je mój Spike i prześlę Ci je Marblo na maila :-) Takie rzeczy kupuje się w sklepach z dobrą żywnościa, widziałam także w Tesco i E.Leclercu :-)
ja równiez podaje soje w postaci kiełek-teraz to juz mam ich całą `hodowle` :) -tak mu zasmakowały
Oki wiec kielki i tofu, dzieki za odpowiedzi, czy ktos ma moze jeszcze jakies pomysly ??? :) Marysiu dzieki za maila ;)