A CO POWIECIE NA MOJE ROZWIĄZANIE:
podłoże to sztuczna trawa ale ściany są wyłożone matą kokosową, którą spryskuję wodą kilka razy dziennie. to chyba też dobry sposób na wilgotność, a ogrzewanie pod basenem zeby dodatkowo parował
pozdrawiam
Wersja do druku
A CO POWIECIE NA MOJE ROZWIĄZANIE:
podłoże to sztuczna trawa ale ściany są wyłożone matą kokosową, którą spryskuję wodą kilka razy dziennie. to chyba też dobry sposób na wilgotność, a ogrzewanie pod basenem zeby dodatkowo parował
pozdrawiam
Dobre jest wszystko co nie jest zabronione a daje pozadane rezultaty. W tym i twoj sposob.
hej
ja slyszalem ze kokos szybciej traci wilgotnosc niz torf, wiec uzywam torfu (specjalnego do terra) ale widze ze kazdy ma swoja "technike" :)
faktem jest ze troche ciezko sie usuwa z torfu nieczystosci
pozdrawiam wszystkich
Buszmen
Witam ,miałem napisać jak pojawią się wady mojego podłoża i są, a właściwie jedna, która wyklucza to podłoże z użycia : z powodu małej wentylacji pod spodem kory pojawiły się duże ilości pleśni:-( Już go nie używam. Pozdrawiam!
Ja mam kokos, ciągle wilgotny, ale i tak przynajmniej raz dziennie go rozgarniam, aby dolne , suche warstwy ( bo pod nim są 2 kable grzewcze ) wymieszać z wilgotną górą. Pozdrówko! Rysiek
a jak Gucio wciana kokos ??