wazny jest tez dobor miejsca najlepiej okno na wschod tam najwczesniej zlapie slonce
Wersja do druku
wazny jest tez dobor miejsca najlepiej okno na wschod tam najwczesniej zlapie slonce
mam podobny problem listki raczej małe, ale i tak nie nadążają rosnąć i posiłkuje się ziołami seedoponic z marketów, zwłaszcza melisa ma wzięcie (ok 5-10 minut na docniczkę ;-) )
a ja mam pytanie do "doświadczonych" w sprawach fasolki Jaś ;)
kupiłam dziś "fasolę na na suche ziarno - piękny jaś" czy taka będzie dobra?
Na opakowaniu jest napisane:
nasiona bardzo duże,
masa 1000szt,
przekracza 1000g,
wyrasta do 3-4m
..i wymaga silnych podpór.."
trochę strasznie to brzmi.. :)
czy taka fasola będzie miała dobre liście dla legwana?
czy mam sobie darować hodowanie takiego bydlaka:D ?
Będzie dobra. Ja sadzę średniego i dużego Jasia. Z jednego nasionka mam zazwyczaj 2 duże listki, bo więcej nie zdąży urosnąć :-) Pozdrówko! Rysiek
megi sadz te 3 metrowce, jak będzie problem to wpadniemy z maczetami, ewentualnie wszyscy przyjedziemy z legami i one sobie z dzunglą raczej poradzą ;-)
taką wielką fasowle ma dziadek mojej dziewczyny na działce, leg uwielbie te wielki liscie z niej ;-)
meg kontra gigantycznie zabójcza fasolka"jaś" hehehe/pozdrowionka;d
Meg ma taką samiczkę, że sama sobie z tym 3-metrowcem poradzi. Bez maczety ;-) Pozdrówko! Rysiek
Mam do was takie pytanie...bo jeszcze mojemy legowi nie dawałem fasoli i mam takie pytanie czy daje sie jemu poprostu taką normalnąkupną fasole (którą się samemu choduje żeby urosła i wypuściła...) i co mu się daje z tej fasoli...?? Czy same tylko liście ? czy tez można mu dawać korzenie albo łodygi ?
Z góry dzienx
Ja daję liście, a pędy siekam i dodaję do sałatki np. z potartą marchewka, koperkiem, granulatem i kiełkami. Pozdrówko! Rysiek
czy rzeczywiscie fasole przed posadzeniem moczyc? bo w instrukcji na opakowaniu nic o tym nie ma