możesz mieć malucha albo mercedesa :P Dlatego jeden zrobi terrarium za 150zł drugi za 400 :) Ja osobiście preferuje szkło, niewiem czemu :P
A co do klejenia korka silikonem to popieram, sam tak niejednokrotnie robiłem i trzyma jak trzeba :)
Wersja do druku
możesz mieć malucha albo mercedesa :P Dlatego jeden zrobi terrarium za 150zł drugi za 400 :) Ja osobiście preferuje szkło, niewiem czemu :P
A co do klejenia korka silikonem to popieram, sam tak niejednokrotnie robiłem i trzyma jak trzeba :)
Silikon nadaje sie do przyklejenia korka do osb -to moje zdanie i mozna to zrobic fachowo tylko trzeba umieć :) A szyby oczywiscie też mam oszlifowane , widocznie mam tanszego szklarza:) Do teog maja otworki na uchwyty:)
Osb nadaje sie najlepiej.Jakbys chcial robic terrarium z innego drewna to wez pod uwage jakie by bylo ciezke np.z plyt meblowch Puste terrarium o takich wymiarach wazyloby 3 razy tyle co z plyt osb.POZDRAWIAM,KUBA17
Ja mam dwa terraria wykonane z płyt meblowych (takich jak się robi np.szafki kuchenne, gr 18mm) jedno jest suche dla agam a w jednym mieszka od miesiąca boaska tęczowa więc jest dość wilgotno. Każde łączenie dodatkowo pociągnąłem silikonem częściowo wykleiłem korkiem a częściowo piaskowcem.Płyty meblowe udało mi się dostać w identycznym kolorze co mam meble w pokoju więc terra z zewnątrz wygląda jak z salonu meblowego-co bardzo ucieszyło żone
eee... czarny napisałeś "farba do pomalowania od ZEWNĄTRZ dulux). Czemu od zewnątrz? Ona powinna głównie zabezpieczać od WEWNĄTRZ.
nie no jasne od wewnatz malowalem ter farba taka sama tylko ze w innym kolorze ale potem i tak przyszedl na to korek a od zewnatrz dlatego ze samo osb nie ma zbyt atrakcyjnego wygladu ale pomalowane farba juz wyglada o niebo lepiej:)
czy zabezpieczac korek? woskiem pszczelim??