a gopiki podobno wlasie nie! odradzali mi :P cale 20 gupików przeznaczonych dla weza oddalam w dobre rece :) a te karliki to "niewiadomoco" jest ... moze trujace jakies czy cos...
Wersja do druku
a gopiki podobno wlasie nie! odradzali mi :P cale 20 gupików przeznaczonych dla weza oddalam w dobre rece :) a te karliki to "niewiadomoco" jest ... moze trujace jakies czy cos...
Karliki są pewniejsz od żabek z łąki, które na pewno mają jakieś pasorzyty i prędzej czy później wężyk złapie jakiegoś. Można też karmić paskami rozmrożonej ryby.
NIE KARM WIĘCEJ POLSKIMI ŻABAMI!!!
Hmmm...
Dlatego Sulek przy ofercie sprzedazy ponczosznikow pisze :
"Bija rekordy w nawlekaniu sie na gupika na czas"
No ale kto to jest, pewnie sie nie zna.
Czy osoba mowiaca to to ta, ktorej oddalas gupiki ? :D
" Czy osoba mowiaca to to ta, ktorej oddalas gupiki ? :D" nie rozumiem...
nie wiedzialam, ze Sulek ma ponczoszniki....
http://www.biofil.pl/biofiles.php?d=gady&jezyk=pl
Pytalem czy osoba mowiaca o tym, ze ponczosznikow nie mozna karmic gupikami to ta sama, ktora wziela je.
nie kumam czemu ma nie jeść myszy jest tyle sposobów na zmiane djety węża .... ale trzeba chcieć....
Ja to jej powiedzialem, czytalem w jakiejs ksiazce, chyba w ''Zwierzęta w terrarium'', iż nie wolno karmic glupikami poniewaz.. no i wlasnie, zapomnialem o tym powodzie i nie moglem tego znalezc:( juz dluzszy czas. A paski ryby:/, malo wartosciowe i nie stymujujace do zachowan podobnych do tych na wolnosci
Karmiłem gupikami prawie rok - skutków ubocznych nie zauważyłem.
P.
kurcze, szukam szukam i naprawde znalezc nie moge. gdzies bylo, ktos mi powiedzial, chyba Lukas faktycznie, ze gupiki niedobre, i zdaje sie, ze dodal , ze na mieczyka zaluje...:):) Moze nie na tym forum, moze na gg, nie wiem. Ale tak bylo i ryby oddalam... siostrze :P
Błagam was nie karmcie wezy ani innych zwierząt polskimi płazami! W ostatnim czasie ilość zab w Polsce(ale i w całej Europie) DRASTYCZNIE maleje i my terrarysci powinnismy przyczyniac sie raczej do ich ochrony, a nie zadawac populacji zab dodatkowy cios :((