> zamiast preparatu mozna podniesc wilgpotnosc na ile idzie i
> twmp na okolo 30 stopni tak przez kilka dni.
U mnie nie działało, a zresztą takie warunki są trochę "za ostre" i mogą wężowi zaszkodzić, zwłaszcza delikatniejszemu
pozdrawiam, Karla
Wersja do druku
> zamiast preparatu mozna podniesc wilgpotnosc na ile idzie i
> twmp na okolo 30 stopni tak przez kilka dni.
U mnie nie działało, a zresztą takie warunki są trochę "za ostre" i mogą wężowi zaszkodzić, zwłaszcza delikatniejszemu
pozdrawiam, Karla
W sumie mozna profilaktycznie stosowac. Ale nie ma co przesadzac z ta profilaktyka. Po co stresowac zwierzeta i je jeszzce podtruwac co jakis czas... Bo nie ma co ukrywac ze preparaty na roztocza ciut je zawsze podtruwaja :) ale jak raz na jakis czas im sie terra spryska to az tak zle nie bedzie... Ale lepiej tylko i wylacznie w sytuacji gdy trzeba leczyc.
Takie jest moje zdanie przynajmniej.
Trzeba tez pamietac ze dla roztoczy np 32 stopnie C to idealne warunki do rozwoju. Nie wiem jak z ta wilgotnoscia podobno nie lubia wysokiego stezenia. Bynajmniej inne roztocza preferuja wysoka temperature nie wiem jak jest w przyadku tych roztoczy.
Juz jest po wszystkim, spryskalem chusteczke frontlinem i pare razy przecieralem weza, na razie nie widac roztoczy.
no i spoko, ok zrobiłeś teraz nie kąp węży wyjmij najlepiej basen żeby same nie wchodziły powinien być na wężach minimum 24 godziny następnie weź je wykąp dokładnie i jeszcze raz zabieg pomów i powinno starczyc....
Pozdrawiam
Serpent
Mozna w tak krotkim odstepie czasu jeszcze raz go posmarowac?
jak jest tym cieplej to wilgoc lepiej dostaje sie do powietrza
a mozna tez do pasenu wlac wrzatek a weza wyciagnac z tera
wten sposob zabijamy roztocza w terrarium
Ja weza wsadzam do pjemnika z woda na jeden dzien wszystik robaki sie topia potym waz jest czysty od robakow
a tera myje i podnosze wilgotnosc na dluzszy czas.
jesli wąż nie jest bardzo młody to tak można jak najbardziej....
Pozdrawiam
Serpent