Re: Jaka żabka do tego ... ???
Witam!!! Strasznie dużo filozofii w Waszych wypowiedziach, szkoda że niewiele konkretnych propozycji. Skoro Deore ma przygotowanie czysto teoretyczne, to ja proponuję na początek bombina orientalis. Nie są wymagające a przy tym niezwykle sympatyczne żabolki ;)). Ja mam 6 szt. od dwóch miesięcy i już jedzą mi z ręki. Szczerze polecam.
czesc,
a gdzie dostrzegasz filozofowanie w moim poscie ;) napisalem przeciez konkretnie, ze jesli sie zastanawia nad Dendrobatesami to gatunki, ktore wymienilem moze spokojnie zaczac hodowac .
To chyba cos bardzo konkretnego? :)
pozdrowionka
Pisałem ogólnie. Nie czepiaj się szczególów. Napisałem wyraźnie " w Waszych". Jeśli Deore chodzi o tanie żaby, to liściołazy raczej do nich nie należą.
spoko, nie chcialem sie czepiac, pisalem z :) - usmieszkiem.
Pozdrowionka
ojeeeejku, spoko, nie irytujcie ię tak :) Dzieki, bardzo mi pomogliście, ale powoli dochodze do wniosku ze to akwa ma faktycznie kretynskie wymiary, no ale moze uda mi się z tym cos zrobic. A teraz z konkretnymi pytaniami przechodze juz na priva, zeby sie u nie rozdrabniac :) Jeszcze raz dzieki.
Jestem zupełnie spokojny ;)))) Jeśli chodzi o żaby do tego zbiornika to mogę zaproponować żaby szponiaste. Oprócz tego,że są prześliczne w swojej niezwykłej brzydocie, to ich zachowanie jest zdumiewające. Niesamowicie pocieszne żabki ;)))
nio nio nio....na początek proponuję tak w ogóle zapoznać się z moją płcią, ponieważ nieładnie krytykować kogoś, o kim nie ma się pojęcia, Mrmoon...dla ułatwienia --> http://terrarium.com.pl/spis/profile.php?id=2355. i jeśli Filip nadal obstaje przy swoim przekonaniu, że z zerowym doświadczeniem z płazami będzie bez problemu w stanie chować phyllobatesy, to kryżyk na drogę :> ja już w takim razie tu łapek nie przystawiam, skoro jestescie tu Wy, i to w dodatku z doskonałym jak widzę doświadczeniem
Przepraszam Panią, że użyłem wobec Pani formy męskiej. Ale nick jak dla mnie przynajmniej - nasuwa na myśl formę męską. A tak pozatym, to nie zmieniam swojej postawy - bo wynoszenie się ponad innych jest domeną małych dzieci.
A jeśli uważasz że dostarczanie muszek owocówek jest trudną sprawą... to chyba troszkę przesadzasz. Przy tych owadach w sumie nie trzeba nic robić, bo mnożąsie niezależnie od warunków, wystarczy im jedzenie.
p.s.
Nawet w tabelach niektóre gatunki drzewołazów są polecane dla POCZĄTKUJĄCYCH. A tu chodzi o osobe która ma już doświadczenie w hodowli zwierząt terraryjnych, nie płazów, ale gadów.
pozdrawiam
Co do wentylacji zaś w takim akwarium, to wiatraczki komputerowe "zdają egzamin" :-)
co do Pani Double to przychodzi mi na myśl kompleks wyższości, no ale wnikał w to nie będę :> Co do wiatraczka komputerowego to mam wlasnie taki zamontowany w terrarium z legwanem i sprawdza się w 100 % :)
Na stronie biofila jest "receptura" na doskonałą hodowlę owocówek :)
A, i co do Pani, Panie Double, to prosił bym o zwracanie się do mnie per deore, bo w koncu po to są tu nick'i. Bynajmniej mi to nie przeszkadza, ale wprowadza, uważam, niepotrzebny zamęt. A co do krzyżyka na drogę to serdecznie podziękuję, ponieważ jestem ateistą.
1.gady a płazy to różnica;eksperymentować to sobie można ale nie na żywych zwierzętach więc niech zostanie przy kumakach a nie wydziwia,nabierze doświadczenia to bedzie mogł z czystym sumieniem cos bardziej wymagającego zakupic.
2."A tak pozatym, to nie zmieniam swojej postawy - bo wynoszenie się ponad innych jest domeną małych dzieci." Osobiście nie zauważyłem żeby Double wynosila sie ponad innych,ma po prostu duzo wieksze doswiadczenie i tyle.