-
Re: pytanko do weteranów
Pablos --> ja te poczatki przezylem, jak musialem przeniesc pajaczka do innego pojemniczka. Wtedy nadstawilem reke i on sam wszedl na nia, a ja go przenioslem.
No bo w sumie smieszne jest, zeby brac dla zabawy pajaka, ktory ma 1 cm :)
A i taki maly off topic: moglbys mi polecic jakas ksiazke na poziomie do biochemii ?
Bo to, co ja mam raczej nie jest dobre. Jak znasz jakichs dobrych autorow, to napisz.
Bede wdzieczny !
Pozdrawiam
---
-
Jasne Atrax:) .. na śmierć o tym zapomniałem! Są dwie pozycje do biochemii ogólnej, które mogę z czystym sumieniem polecić /zwłaszcza tą pierwszą..kosztowne, ale warto, jeśli tylko fascynuje Cię biochemia i biologia molekularna/:
1. "Biochemia" Stryer
2. "Biochemia Harpera"...nie pamiętam niestety autorów ostatniej, uaktulnionej wznowy historycznego już podręcznika...ale bez problemu ją kupisz/pożyczysz jak powiesz tytuł..
Co do biochemii klinicznej...ta jest jeszcze ciekawsza..ale wymaga już solidnych podstaw .. i to nie tylko z biochemii ogólnej, ale także z kliniki chorób wewnętrznych .. polecam podręcznik znakomitego krakowskiego /no i polskiego:)/ naukowca i lekarza Prof. Aldony Dembińskiej-Kieć..pt."Biochemia kliniczna i diagnostyka labolatoryjna"
Wszystkie wymienione książki wielkością przypominają raczej elementy składowe DOMU;))))... tj. cegły...nie ..raczej pustaki...:))))) ale ta zawartość...mmmmmm...polecam!
Pozdrawiam:)
-
No to swietnie !!!!
Jestem bardzo wdzieczny.
Mama mowi "Chocbym miala nie miec na chleb, to i tak bede inwestowala w Twoja edukacje", wiec to nie jest kwestja, czy mi kupi, tylko kiedy :)
Najpierw posprawdzam w ksiegarniach sanockich (gdzie napewno nic nie znajde), albo po internecie, a jak nie, to trzeba bedzie popytac u znajomych w Krakowie albo gdzie indziej... albo sprowadze to.
No nic ja juz lapki zacieram na to :)
jeszcze raz dzieki !
-
..doskonale rozumiem i zgadzam się z Twoimi Rodzicami..też kiedyś będę dobrym ojcem..;)))) a z moich dzieci /czyt. oczywiście SYNÓW/ stworzę przeinteligentnych SZOWINISTÓW;)))))...tylko jak sie robi INTELIGENTNE dzieci???:)
Atrax jeżeli będziesz miał problemy ze znalezieniem tych pozycji u siebie, /zobacz też w sieci na Allegro..czasem można tam tanio kupić fajną książkę .. BIAŁEGO KRUKA../ to daj mi znać..postaram się coś znaleźć w Krakowie.
Pozdrawiam:)
-
Pablos --> jakby sie pobawic genami, to kto wie ?? ;)
Oczywiscie najpierw poszukam tych pozycji u siebie w Sanoku (chociaz w tym malym miasteczku - czyt. zadupiu - sa tylko ksiazki przyrodicze, w ktorych pisza, ze pajaki to owady...no comment..., jak tu nie bedzie, to na necie, a dopiero pozniej bede trul glowe innym :)
Przysiade teraz nad nauka (jesli zrozumiem z tego tyle, zeby wystarczajaco ogarnac material). No i pewnie bede mial dzieki temu latwiejsza nauke kiedystam na studiach :P
Poszukam tych pozycji, chociaz na razie zamierzam najpierw dokonczyc ta wirusologie :)
Dzieki i pozdrawiam !
-
najlepiej od malego z tymze male sa dosc szybkie i delikatne.... a więc lepiej nie brać ale jak już się chce to lepiej od malego go przyzwyczajać.
-
A jeśli się niechce brać na rękę to jak je wtedy przenosić do innego terra??
^@^
-
dzięki za posty, były bardzo pouczające
znalazlem wyjście...kupię sobie maskotkę-pająka i będę się nim opiekował jak Mr Bean swoim misiem :)
-
No to Pablos znalazlem juz na necie wszystkie pozycje i pod koniec miesiaca beda juz grzaly miejsce na mojej poleczce... a raczej w moich rekach :)
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam !
-
SPOKO...cieszę sie:) Hej!