Super !!! Chyba sobie takiego znajdę !!! Ale jak nie to może ktoś będzie miał do sprzedania...
Wersja do druku
Super !!! Chyba sobie takiego znajdę !!! Ale jak nie to może ktoś będzie miał do sprzedania...
Film był po prostu bajer , a te skakuny są świetne , ja też jestem chętny na kupno jakiegoś gatunku , a tak przy okazji , gdzie w polsce mozna takiego znależć ??
Nie oplaca sie kupowac, bo nikt tego pewnie nie hoduje, a u nas w Polsce sa takie gatunki, jak:
Salticus scenius (chyba najbardziej znany i jak poszukasz Matiik, to znajdziesz go pewnie na jakims budynku lub scianie).
Philaeus chrysops...tez znajdziesz, jak poszukasz.
Euophrys aequipes, Aelurillus v-insignitus...itd.
To tylko nieliczne przyklady przedstawicieli Salticidae, jaka wystepuje w Polsce, wiec IMHO nie oplaca sie kupowac, tylko lepiej jest zlapac...
szkoda ze nie miałem discawery...
jak rozmnoże scakuny to może bede je sprzedawał ;)
ja to mam szczęście zdążyłem wyjść na dwor na rower patrze na ziemie a idzie jakiś pająk jak sie przyjrząłem okazał sie bardzo ładny ale malutki bo ma chyba z 3-4 mm. wydaje mi sie że to Eresus niger podobno jest bardzo rzadki i chba go jesszcze dzisiaj wypuszcze. Tylko nie wiem gdzie go zanieść znalazłem go na chodniku dośc blisko jest rzeka jakiś kilkadziesiąt metrow las w inną strone są też łąki i nie wiem gdzie go odnieść :) jak ktoś sie zna to niech mowi :)
film był do bani... nudny...
Film był ok szkoda tylko że tak mało o ptaszniczkach!
Cze
Niestety z przyczyn nie załeżnych ode mnie nie mogłem oglądać filmu, jednakże oglądała go moja dziewczyna ( bardzo lubi pajaki:) i podobał jej się jeden gatunek pająka, opisała go tak:
" (...) miał takie duże oczy i był cały czarny taki włochaty."
czy ktos z tych co oglądali mógłby mi powiedzieć co to za pająk.
Z góry thx
hehe tak ktorys ze skakunów:) one maja wielkie patrzalki:)
film fajny szkoda tylko ze nie bylo praktycznie nic o ptasznikach!
:( malo ciekawych rzeczy tylko te skakuny i skakuny
widzialem wiele ciekawszych filmow