Moim zdaniem, jak bym już musiał ocenić, to bym postawił, że obydwa są samcami. Ale bez wylinki to można tylko domniemać, chyba że ktoś jest super ekspertem w rozróżnianiu płci.
Wersja do druku
Moim zdaniem, jak bym już musiał ocenić, to bym postawił, że obydwa są samcami. Ale bez wylinki to można tylko domniemać, chyba że ktoś jest super ekspertem w rozróżnianiu płci.
Ja już sam nie wiem, teraz, po przeanalizowaniu różnych materiałów stwierdzam, że to dwie samice :) potrakrujcie to dosyć luźno, bo bez wylinki jednak ciężko...
Tak mi przynajmniej wynika z tego linka ze strony Westa.
na90%samiec
mi osobiscie sie wydaje że waltera to samiec a Wojtasa tooo hmmm... raczej też samiec
Własnie a jak rozpoznać płec po wylince. mam pulchre i mam jej wylinke w całkiem dobrym stanie i poczym poznać ze to samica czy samiec ????
Jimbo i czego ja mam tu szukać na tych fotkach szczególnego wyrużniającego dokładnie w której czesci. Bo tu są z odwłokiem a mnie pozostał tylko karpus.
Dzięki za wyrozmumiałość. :)
Między przetchlinkami u samic jest taka fałdka, u samców jej nie ma.
Master, to jak ci zostal tylko karapaks, to mozesz zniesc jajo, a plci nie poznasz... Musisze czekac do kolejnej wylinki.... ;)