To jest fakt ale jesli chodzi o modliszki
Samica zjadajaca glowe samcowi podczas kopulacji... Samiec wzyka ja jeszcze z pol godziny, tylko w przyspieszonym tempie juz bez glowy.
Jesli chodzi o pajaki to nie wiem. Raczej watpie
Wersja do druku
To jest fakt ale jesli chodzi o modliszki
Samica zjadajaca glowe samcowi podczas kopulacji... Samiec wzyka ja jeszcze z pol godziny, tylko w przyspieszonym tempie juz bez glowy.
Jesli chodzi o pajaki to nie wiem. Raczej watpie
Dziabnięty samiec już raczej nic nie zdziała.
Jak to nie zdziała ? Też widziałem film, na którym samiec modliszki kopuluje, gdy samica zjada mu głowę. Więc widzisz, że jednak zdziała.
Chodzi o to ze ze samica jak ma zjesc pajaka to go zaatakuje nie w trakcie kopulacji a przed, w przypadku modliszek jest tak ze samiec robi sobie dobrze a ta mu odgryza leb, wiec zjada go w trakcie kopulacji co daje lepsze efekty, z ptasznikami jest tak ze samiec jest trupem zanim sie dobierze
morda ja znalazles cos takiego :)
http://www.thebts.co.uk/forum/viewtopic.php?t=112
Nazar - samica pajaka zjada partnera po kopulacji
Dokładnie o to mi chodziło.
Nigdy nie łączyłem więc rzeczywiście się pomyliłem, zjada po kopulacji ale nie jest w stanie zjeść w trakcie
A jak wtedy wygląda fakt zapłodnienia. Znaczy jeżeli samica przebywa z samcem te powiedzmy 3 miesiące w terra, a jeszcze ok miesiąca trzeba doliczyć od wyl samicy to czy nie jest za późno na kopulacje (Czy samica zdąży zrobić kokon itd) przed kolejna wylinką
jezeli jest juz stara to zdazy spokojnie, bo wylinki ma rzadko