Rozmiar ptaszika nie ma nic do sily jego jadu. Maly ma taka sama sile jadu jak duzy :(
Wersja do druku
Rozmiar ptaszika nie ma nic do sily jego jadu. Maly ma taka sama sile jadu jak duzy :(
jad ma taką samą siłę od malucha do dorosłego tylko że jego ilośc jest oczywiscie mniejsza
Taka sama moc, bo i skład jest taki sam niestety :/
Tego to nikt nie wie, testów pewnie nie robiono. Dla przykładu małe zmije zygzakowate maja bardziej toksyczny jad niz dorosłe, wiec niech was nie zmyli ich słodziutki wyglad.
mam pisac prace licencjacka i prze tego pajaka nie moge sie skupic
pocieszam sie tez faktem za do tej pory wszystko co mi ucieklo znalazlo sie w moim pokoju.
karaluchy w szafie z ubraniami pajaki obydwa tez w pokoju jedynie dorosly swierszcz uciekl dalej no ale to wiadomo ze lubi spacerowac. nastawilem budzik na 2 w nocy zobczymy "co z tego wyjdzie" :D
jedyne czego mozesz sie obawiac to nocka ;] zeby nie lazila po tobie i uwazaj na usta, czytalem kiedys w ksiazce o pajakach ze czlowiek w swoim rzyciu zjada srednio ok 10 pajakow w czasie snu gdyz lgna one do ust bo jest tam cieplo i wilgotno ;-)
Pozdrawiam.
Heheh, ziu, no to pocieszające rzeczy opowiadasz, przynajmniej wiem, że jak mi zwieje regalis to jest już za wielka żebym mógł ją połknąć, od razu czuję się bezpieczniej z jej terrarium przy lóżku :D
tez mam wszystkie terraria przy lozku ;] tyle paskud nad moja glowa ;] czasami spac nie moge, jak po przelozeniu pajak lazi i kombinuje :PP ale mam diodki niebieskie i widze gdzie sa te wieksze okazy :-D
p.s z tymi ustami to prawda.
Panie terrarystki ubierac sie na noc :P
archi chodzi ci zeby przynajmniej majtki ubieraly <hahaha> dobre