a wiec moja chromka wyglada tak, i znacznie sie różni od tej L5.. możecie powiedziec okolo której wylinki jest??
Wersja do druku
a wiec moja chromka wyglada tak, i znacznie sie różni od tej L5.. możecie powiedziec okolo której wylinki jest??
Jak na moje oko to jest pomiędzy 3 a 5 wylinka.
U mnie jak wylinialy na L3 to pojawił się taki eee..... zielonkawo-niebieskawo-cos na najblizszej karapaksowi czesci nog.
Poza tym wyglada na albo nazarta albo niedugo bedzie wylinka.
Pafcio, twoje pajak jest nie starszy, niz 4 wylinka.
moim zdaniem to jest wlasnie 4 ewentualnie 3 ale raczej 4 bo juz ma dosc ciemny ten zolty kolor na nogach, mlodsze sa bardziej biale
3 wylinki przeszedł u mnie, wiec jest L4... czyli mnie oszukano, bo kupując miał to być L3.. a okazuje sie że był L1.. eh ci sprzedawcy,,,,
Wiesz chormatopelma cyanopubescens jest jak dosc spora w stosunku do tego samego L przy porownaniu do b.albopilosum i p.irmini(te mam to moge porownywac).
Wiec mogli ci faktycznie wcisnac L1 zamiast starszego.
Ja, jako sprzedawca, stane troche po ich stronie. Fakt, czasami sie zdarzaja lekko kretacze (a czasami calkiem nielekko), ale z drugiej strony nie wszystkie pajaki, co to ludzie maja na sprzedaz, mnoza sie u nich. I jezeli ktos kupuje lub wymienia ptaszniki, aby je sprzedac, dostaje razem z nimi info o nich. Jezeli ja kupuje jakiegos pajaka i slysze, ze jest on po 3 wyl., to czemu mam nie wierzyc? Przeciez nie sprzedam go jako 5 lub 1 wyl. - skoro otrzymalam info o wieku? Mialam kilka lat temu nieprzyjemne zdarzenie - otoz moj klient oskarzyl mnie o oszustwo, bo mu sprzedalam samca jako 100% samice. Ale skoro poprzedni wlasciciel zaklinal sie, ze to samica, a pajak u mnie nie linial, to dlaczego mam nie twierdzic, ze mam na sprzedaz samice? Troche zrozumienia... Nikt nie mnozy 40 gatunkow ptasznikow, a czasami i po wiecej sie trafia w ofercie... Jak mam pajaki z wlasnej hodowli, to zawsze wiem, po ktorej sa wylince - notuje to na pudeleczkach z maluchami. Nie mowcie od razu, ze jak sprzedawca wam sprzeda cos i nie spelnia to waszych oczekiwan, ze jest to oszust. To krzywdzace...
hmm moja chromka jak kupiłem ja po 7 wylince miała wyj..... kolorki a wydaje mi sie ze L5 powinna juz nabierać łądnego ubarwienia!! pozdrowienia dla wszystkich :)