-
Re: P.regalis i P.ornata
Regalisy są płochliwe, ale też skore do ucieczek jeśli mają okazję. Co do ornaty to powiem tak - przyjemniej mi się obsługuje terra z dorosłą parką regalis niż pojemnik z ornatą L5. Ale jeśli się zachowuje odpowiednie środki ostrożności to nie ma większych problemów.
-
bachus Tqoje regaliski s juz dojrzałe czy trzymasz je razem i sie akceptują??:)
-
Możesz qpić pod warunkiem, że tylko maluchy, powiedzmy L2. Gwarantuję, że jush na początku poczujesz respekt:) Znam to uczucie. Pamiętam kiedy jako jeszcze początkujący kędziorkowiec qpiłem sobie usambary L3. Wtedy się speniałem i teraz wiem, że nie było czego... ale wtedy...:)
-
troche slabe porownianie cambridgei i ornata :-] co do tego pierwszego wogole nie czuje respektu to do drugiego powalajacy ;] fakt faktem ze moja ornatka jak i jedna tak i druga agresji nie przejawia. Mloda jest bardzo szybka i moze uciec, dorosla zachowuje sie cos jak kedzior :-) raz sie postawila i kasala patyczek, i to wlasnie jest cecha ornat ze nigdy nie wiadomo co moga zrobic, uwazaj rastafaq ;] bo kiedys manipulujac w terra sie zdziwisz i trafisz do szpitala czego CI nie rzycze. Majac orntke juz kilka miesiecy powiem ze sie troche "wyluzowalem" chodz i tak mam do nich WIELKI R-E-S-P-E-C-T
P.s co do porowniania cambridge i ornata to ma sie tak ze fakt szybkosc podobna, ale sila jadu nieporownywalna i to daje duzo ;] jestem pewien ze bedziesz sie dlugo pocil przy pierwszych przenosinach poecilotherii i zawsze bedzie ryzyko, ale krzyz na droge ;] i powodzenia.
-
Ten respekt tkwi tylko w naszej psychice. Jedyna różnica to siła jadu. Kupując takiego pająka trzeba się liczyć z zagrożeniem.
-
Wiadomoze ze w psychice. I uwazam ze przy ich hodowli trzeba do nich czuc repspekt, bo gdy go stracimy moze sie zkonczyc slabo ;]
-
-
-
daf zgadzam sie z toba ja bawie sie w pajaki od 4 lat sam osobiscie mam regalisa i sie jej obawiam dobra rada poczekaj jeszcze troszke nad zakupem poecilotheri
pozdrawiam
-
kupuj juz teraz, bo niedlugo bedzie na liscie zwierzakow zakazanych ;)