Geniculate poczatkujacemu ?? mnie tam sie jendak nie wydaje to dobrym pomyslem, kendzior na bank bedzie ci sie zakopywal (jak nie to wyslij totka), smithi u mnie bylo okej do 7 wylinki od tamtego czasu siedzi mi pod ziemia, proponuje jednak chromke.
Wersja do druku
Geniculate poczatkujacemu ?? mnie tam sie jendak nie wydaje to dobrym pomyslem, kendzior na bank bedzie ci sie zakopywal (jak nie to wyslij totka), smithi u mnie bylo okej do 7 wylinki od tamtego czasu siedzi mi pod ziemia, proponuje jednak chromke.
a czy maly pajak - L1 przezyje podroz? bo mi sie tak zdaje ze on jest bardzo slaby i lekkie urazy mechaniczne moga go zabic
akurat tu nie masz racji bo młode geniculaty często kopią norki...
eee ja mialem geniculate jaka pierwsza i jestem bardzo zadowolony...ona staje sie agresywna dopiero jak jest starsza...a do tego czasu nauczy sie z niąobchodzić...a jej wielkim plusem jest to ze częto coś robi jest ciekawa w obserwacji praktycznie sie nie chowa...nawet jeśli wykopie sobie wspomnianą przezemnie wcześniej norke to i tak często poza nią siedzi
macias08 napisał(a):
> a jakie L najlepiej kupic?
Moze L. parahybana ?? ;>
Ja bym proponowal boehmei, ladny pajaczek, nie ma z nim wiekszych problemow, ale sa drogie i trudniej dostac, trzeba miec albo znajomosci albo szczescie :]
taki mały ma wieksze szanse na przeżycie przy przesyłce niź duży ;]
wytłumacze to na przykładzie ;]
jeśli upuścimy mrówke z wysokości 2 metrów to nic jej nie bedzie ale jeśli upuścimy z takiej wysokości na przykład zabe to prawdopodobnie juz tak gładko jej nie pójdzie
Boehmei jak boehmei, ja proponuje chromke ... wiekszych problemow z nia nie ma, je jak nalezy robi duzo pajeczyn i jeszcze slicznie wyglada ... ze juz nie wspomne ze rosnie jak na drozdzach ... nadal obstaje przy tym ze duza geniculata to jednak zly pomysl ... pozdrawiam
A. geniculata to nie jest zly pomysl. Zanim urosnie i bedzie sie nahalnie domagala zarcia, przyzwyczai sie do niej. Mozesz tez sobie sprawic Cyclosternum fasciatum - od 3 wyl. ma juz ubarwienie osobnika doroslego.
Jimbo, ja mam na chwile obecna 6 B. smithi (w tym 4 szt. po 4 wyl. i zakopuja mi sie 3 sztuki), B. emilia mam 5 szt. (w tym. 5 szt. po 5 wyl.) i zakopuja mi sie 4 szt. B. albopilosum mam 32 sztuki i zakopuje mi sie ich 30 ;))))))
Zalezy od osobnika, z tym zakopywaniem sie.
posiadam B. Vagans samice
cialo 5,5-6cm jest bardzo aktywna i nie stwarza problemow
je raz na tydzien jednego czasami 2 swierszcze :)
kupilem jeszcz jednego B. Vagans po 1L i tez ma apetyt
nie zakopuje sie
polecam
jest niesamowicie spokojna
w opisach widzialem ze jest agresywna. z tego co widze to nieprawda
pozdrawiam