-
Re: TVN - przestępstwo
No świetnie, choć wątpie czy takiemu potentatowi jak ITI coś zrobią ale może się na drugi raz zastanowią nim coś takiego wymyślą. A dzisiaj mi mama pokazała zdjęcie (w jakiejś babskiej gazecie) Martyna Wojciechowska została miłośniczką węży i wstawiła do swojego studia terrarium z "boa dusicielem" choć moim zdaniem na zdjęciu był tygrysek-albino
-
niestety wedle naszego prawa nic nie mozna zrobić poza tym TVN w porozumieniu ze sztabem prawników wszystko skonsultował
-
A wiecie ze ten ***** co zabil tego weza ma w domu legwana zielonego?Jak mozna zabic weza samemu chodujac gada??
-
Zeby skazac w Polsce za ten czyn, o ile bylo to przestepstwo musialaby zachodzic podwojna przestepczosc czynum czyli w miejscu gdzie to sie stalo, zabicie pytona tez musialoby byc pzestepstwem - w co watpie.
Pozdrawiam
Mark0wy
-
Zeby skazac w Polsce za ten czyn, o ile bylo to przestepstwo musialaby zachodzic podwojna przestepczosc czynum czyli w miejscu gdzie to sie stalo, zabicie pytona tez musialoby byc przestepstwem - w co watpie.
Poza tym wpadacie w jakis dziwny szal, w tamtych klimatach waz jest jak kurczak.
Jesli chcecie dac upust swemu oburzeniu, to tutaj na miejscu jest wiele ciekawych problemow, m.in. niehumanitarne zabijanie zwierzat w rzezniach.
Pozdrawiam
Mark0wy
-
No dobrze że się za to wzięliście. Ja naszczęście tego nie widziałem bo by mnie ku*wica wzięła. A tak wogóle Bartek...KIEDY ZROBICIE RELACJĘ Z FIRLEJA?!
-
Foxtrott
ja bym shaba ani kurczaka nie wszamala :D bo niejem tego co po trawce latalo :D:D
niestety roslin tez niepowinnismy jesc bo tez krzycza i cierpia jak sie je wyrywa z ziemi albo ucina tyle ze NIEMAJA OTWORU GEBOWEGO ZEBY TO WYKRZYCZEC...........zeby hociaz oczy mialy.......hmmmmmmmm
-
Raczej nic im nie zrobią, ale pomarzyć dobra rzecz. Gdyby im tak skopali tyłek to by może miało jakiś wpływ na opinię publiczną dotyczącą takich dennych programów jak i samych węży, tudzież innych gadów :/
-
pomijajac fakt ze z tvn nie macie szans,czepiliscie sie tego weza:|Nie wiem czemu ale na tej stronie panuje jakies kretynskie przekonanie ze gady to najinteligentniejsze i najpiekniejsze zwierzeta swiata,a piszac ze szkoda wam tego weza macie przed soba talerz z mielonymi.Litosci:||
-
Ale ZakkWYDLE trzeba wziąć pod uwagę że np. kury, kaczki, indyki, króliki, świnie czy krowy hoduje się tylko i wyłącznie na mięso (no może drób też na jaja a krowy na mleko) a poza tym ich hodowla jest na tyle prosta i popularna że to chleb powszedni dla każdego. Wąż natomiast nie jest raczej popularnym w krajach europejskich i amerykańskich jako potrawa, bo jest drogi, trudno dostępny a poza tym to są rzadkie gatunki. W Polsce (to tylko taki bardzo ogólny przykład bo nie znam faktycznych danych) jest kilkadziesiąt lub nawet kilkaset tysięcy sztuk kur i innego drobiu. Węży natomiast jest zaledwie kilkaset albo kilka tysięcy sztuk. Co by było gdyby każdy sobie zaczął jeść gady i inne zwierzęta chronione? Mięso z żubra też dobra rzecz :>