A masz tego pajaka od 1 wylinki? Nieraz pająk nie jesy po 5 a na przykład po 3 wylince. W różnych krajach róznie liczą wylinki.
Wersja do druku
A masz tego pajaka od 1 wylinki? Nieraz pająk nie jesy po 5 a na przykład po 3 wylince. W różnych krajach róznie liczą wylinki.
A oto moja samiczka po 11 wyl.Przepraszam za jakość fotek, ale nie dysponuję dobrym sprzętem i umiejętnościami jeśli chodzi o fotografię:)chromatusy są zajebiste.Masz rację Morda,ten pająk jest naprawdę nie przewidywalny.Druga samiczka zachowuje się całkiem spokojnie,a ta co na zdjęciach jest to istny dzikus:)Tylko pokrywkę podniosłem od pudła a ona odrazu z ryjem do mnie:)
Ps.Kupiłem od Mantida samca i samiczkę a okazało się że mam dwie samiczki:)Farcik:)
Kolejne
Kolejne,sorki ale zapomniałem fotki.
To moze jednak narazie jej nie bede kupywał...
Więc wolisz pozostać przy pająkach, które nie ruszają się nawet jak je szturchniesz? Kup sobie coś ciekawszego. Dasz sobie radę z nim - on nie skacze od razu do gardła. Jak się odrobinę uważa to nie ma szans, żeby Cie ukąsił. Poza tym to ma dość słaby jad.
Ale to jaki lepiej.. ten Nhadu Chromatus czy ten drugi con..
Bo chciałbym jako pierwszy pająk kupic g.rosea i zaraz po tym moze kedziora i zostaje mi jeszcze miejsce na 2 terraria i mysle ze znajde do tych miejsc lokatorów ?
Jeżeli ktoś ma jakiegos pajaka , jest srednio ruchliwy i niezbyt agresywny to niech pisze jaki to gatunek :)
Jak chcesz zacząć od czegos ciekaweszego (a wystarczy tylko troche uważać i muśleć trzeźwo :P) kup Nhandu chroamtus. Polecam. Naprawdę fajny i bardzo ładny pająk. Do tego nie jest taki drogi.
a ktory z nich jest mniej płochliwy itp. ?
G. rosea - zwykle nieprzewidywalna, najczęściej spokojna i ciekawska.
"kędzior" - pająk pluszak. Ledwie toto chodzi, ale zdarza mu sie przebiec 5cm za świerszczem.
N. chromatus - zazwyczaj u mnie ucieka, nawet nie wyczesuje włosków. Jak go naprawde wkurzysz to sie postawi i zacznie atakować.