chciałem do was chłopaki dodać że nie zawsze może być po takiej terapii płodny...(ok30*C), chociarz zależy jaki pająk.
To jest jeden wielki MIT! Wyślijcie to do "Pogromców mitów" na Discovery.
Nie no, znowu :)
Np. jaki pajak, Norek? :]
Znasz choc jeden przypadek (opisany i udokumentowany), gdzie pajak stal sie bezplodny z powodu wysokiej temperatury w terrarium ? :]
Atrax - nakręcimy własny program "Pogromcy mitów" i obalimy parę mitów o ptasznikach. Już dawno tego nie widziałem na Forum ale teraz znowu się zaczyna... :/
Dokladnie :) Az sam sie zdziwilem, ze nagle ludzie zaczeli do tego wracac.
Byl nawet czas, kiedy szukalem publikacji na ten temat, ale raczej nie trafialem na nic :]
Zreszta... nie kojarze takiego przypadku, aby zwierzak trzymany w wysokiej temperaturze i obficie karmiony mogl byc bezplodny.
Bzdura
Ja juz nie mam sily... Bzdury rodzą bzdury. Tez kiedys sobie zazyczylam dostepu do wynikow takich badan i nic do dzisiaj. Ale cos, ludzie mowia rozne rzeczy. Kilka dni temu zaczepil mnie ktos i mowi "slyszalem, ze sie wycofujesz z ptasznikow?". Nie wiem, kto takie dziwne rzeczy opowiada - tak samo jest z ta bezplodnoscia...
moim zdaniem przyspieszanie wzrostu jest nienaturalne. niech sobie zyje jak chce. nie powinno sie przyspieszac wzrostu.
Atrax może mnie pamięć zawodzi ale na arachnea.pl było coś takiego na forum...
a jeżeli nie to bardzo przepraszam za błąd...