Albo jakąś hybryde dostaniesz...
Ale tym się nie zrażaj - naprawdę warto wg. mnie. Świetnie ptaszniki.
Wersja do druku
Albo jakąś hybryde dostaniesz...
Ale tym się nie zrażaj - naprawdę warto wg. mnie. Świetnie ptaszniki.
Ok dzięki za odpowiedzi ale zapomniałem zadać jeszcze jedno pytanie :). Jaka wentylacja jest dla nich najlepsza? Wiem że otwierane od góry powinno być... więc może na 'suficie' ale jaka siatka? Bo przecież są bardzo silne.
Najlepiej ta perforowana blacha, taka jak w Biofilu jest. A i zrób jakiś zameczek, czasem moga przesunąć szybę. G. rosea od kumpla szybę natomiast podniosła, uciekła i spadając z półki się zabiła. Tak to jest jak szyba nie ma zabezpieczeń.
nie genotyp a holotyp ;];]
W tym konkretnym przypadku chodzilo o genotyp :) poniewaz osobnik wysuszony jest w gablotce muzeum, czyli fenotyp jest znany :)
Holotyp to genotyp i fenotyp, chyba ze mi sie cos pomylilo ;]
holotyp to osobnik uznany za wzorcowy przez odkrywce
fenotyp to jest uwidocznienie cech wynikajacych z genotypu + cechy nabyte niezalezne od genomu ( np blizna)
genotyp to jest zbiur genów harakterystycznych dla gatunku a genom dla osobnika ;]
Myslalem ze holotyp (od greckiego holos oznacza genotyp+fenotyp :] Wiec mi sie pokickalo :P
Hmm a co z wystrojem terrarium? Czytałem że nie poleca się 'tapet' bo akurat przy tej ściance może zrobić tunel i nie będzie go widać... Ale można np. przykleić ją równo z podłożem i będzie już ładniej wyglądało :)a prócz tego polecacie coś do wystroju? Miseczka jest potrzebna?
Terrarium dla Hysterocratesa to puste terra z jakimiś 20cm ziemi. Nie dawaj dekoracji bo albo się zapadną pod ziemię albo pająk je zasypie. Tapeta też nie potrzebna. Po prostu puste terrarium + dużo ziemi. To im najlepiej odpowiada.
a miseczka z wodą?