A CO TY SOBIE WKRECASZ NIE JESTEM ZNAWCA ALE MYSLE CHYBA MOZNA NIE ZNAWCA NIE ZNAWCA ALE MI PTASZNIKI ZYJA I MAJA SIE DOBRZE
Wersja do druku
A CO TY SOBIE WKRECASZ NIE JESTEM ZNAWCA ALE MYSLE CHYBA MOZNA NIE ZNAWCA NIE ZNAWCA ALE MI PTASZNIKI ZYJA I MAJA SIE DOBRZE
Ziomalek - Caps off
To nie żadna hibernacja tylko pająk odpoczywa po wylince i zbiera siły, każdy pająk po wylince tak robi.
No ale czy ona odpoczywała bo wylince i by nic nie robiła nawet jak by ją się dotkło pędzelkiem ?? wygląda tak jak na zdjęciu dokładnie, fibus ci też się smithi nie ruszał jak go dotykałeś ??
Mam ją spróbować dogrzewać lampką,czy pozostwaić ?
No logiczne ze podgrzac!!! Przeciez nie mozesz jej juz niczym wiecej zaszkodzic! Jesli jest martwa tak jak pisales wyzej to sie nic nie stanie, a jak sie nie rusza bo jest za zimno to mozesz tylko pomoc! Wiec biez szybko jakas lampe i ustaw ja w ogleglosci ok 5cm od szyby terra! Ja ogrzewacm od zawsze lampa i jes ok.
Pozdrawiam!
Ale jaką temp. masz w pokoju? Jak masz 22-25*C to nie ma problemu, że jej coś będzie.
Podejżewam że już to konied :( włączyłem jej lampke teraz,Można ją przesuwać ,a ona wcale pozycji nie zmienia :( I się nie rusza :(Czyli prawdopodobnie to już koniec?
chyba tak chodz zostaw ja dla pewnosci podgrzej widzisz to jest tak ptasznik linieje i jego skura staje sie podatniejsza na urazy mechaniczne i termiczne jesli by nie przechodzil tej wylinki to prawdopodobnie byl zyl a tak ale zostaw go ogrzewaj z 2 dni jesli nie pomoze to 1 rozwiazanie to kupno nowego :)
Teraz już nie kupię narazie avi, smiethiego albo boehmi kupięale jeszcze nie wiadomo, jedno jest dziwne teraz jest na dole pod gniazdem dziwne a jak ją odłożyłem to była na pajęczynie, jeszcze na pojemniku zrobiłem kółko pisakiem gdzie jest,ale jest też podkurczona i się nie rusza,więc nie wiem co o tym myśleć