czesc
ja biore je do łapy :)) ani razu nie spotkałem sie z tym, aby świerszcz ugryzł mnie/ zadnego zaprzyjaźnionego terrarystę :)
Bazia8 - napisalaś, ze gekon siedzi w kącie, mam nadzieje, ze ma kryjówki ???
Wersja do druku
czesc
ja biore je do łapy :)) ani razu nie spotkałem sie z tym, aby świerszcz ugryzł mnie/ zadnego zaprzyjaźnionego terrarystę :)
Bazia8 - napisalaś, ze gekon siedzi w kącie, mam nadzieje, ze ma kryjówki ???
Obawiam sie gekon boi sie bardzie Ciebie niż Ty świerszczy. Także spokojnie i bez paniki.
A szczypanie to nie gryzienie.
Pozdrawiam
EKOLOG
:) Niezle sie usmialem czytając te wypowiedzi. Czasami jak mi brakuje rąk, np. do otworzenia pudelka z modliszką czy pająkiem, a nie chce mi sie łapc swierszcza ponownie, to przytrzymuje go ustami. :))
Nie ma się czego bać przecież przed kupnem wiedziałaś chyba czym się gekon żywi jak się tak boisz to sprzedaj gekona i kup sobie chomika
Jey: o jaki ci gatunek chodzi mówiąc "małe białe" bo nie znam podobnego??
świerszcze potrafią gryźć (w końcu mają aparat gębowy typu gryzącego) i radze ci spróbować włożyć mokrą ręke do akwa pełnego ś. śródziemnomorskich na przykład i się przekonasz czy gryzą
koleś mialem na myśli świerszcze bananowe ale z tego co widzialem to wszystkie poza srodziemnomorskimi sa milutkie ;)
koleś napisał(a):
> Jey: o jaki ci gatunek chodzi mówiąc "małe białe" bo nie znam
> podobnego??
hahaha ja patrzac na gekona jak je wcina sam nabieram apetytu na nie :D
koleś mialem na myśli świerszcze bananowe ale z tego co widzialem to wszystkie poza srodziemnomorskimi sa milutkie ;)
swierszcze to nie gadziny hehe:)
Ja osobiscie Siwerszczyki lubie i nie brzydze sie ich sa takie sympatyczne ze niekiedy az szkoda mi ich podawac na pozarcie moim szyszka:) Ale podaje je penseta gdyz tak mi sie je lepiej lapie, palcami latfiej je zgniesc a penseta lapie delikatnie za tułów obok nozek i juz:)
Ale raz uciekly mi 2 :) Dobze ze Mama je lubi:P Ale zato ojciec jak jes zobaczyl to myslalem ze mnie wywali razem z nimi z domq:)
Pozdrawiam
Zwyrol! ;))))))))