Lampart nie wymaga promieni UV jednak jezeli masz juz ta swietlowke to powinienes ja zawiesic nizej ok. 30cm 5.0 dla lamparta to duzo i czas naswietlania nie powinien byc zbyt dlugi a napewno mu to nie zaszkodzi.
Wersja do druku
Lampart nie wymaga promieni UV jednak jezeli masz juz ta swietlowke to powinienes ja zawiesic nizej ok. 30cm 5.0 dla lamparta to duzo i czas naswietlania nie powinien byc zbyt dlugi a napewno mu to nie zaszkodzi.
A tak od siebie dorzuce pytanko bo ja planuje terra 60/40/30 to gdzie żerówke zamątowac bo w terrarium chyba nie bo za niskie a nad terrarium nie mam zabardzo miejsca. Macie jakiś pomysł??Bo mam półke 65/35/35 i musze tam wepchnąć terrarium:P
No nic, wasze opinie średnio mi pomogły. Zdecydowałem się na terra 100*50*50 mysle że dla jednego lamparta będzie idelane.
jak juz takie tera robisz to niech chociasz 3 geki w nim zagoszcza :D
Najpierw wpuszcze jednego, żeby poznać obyczaje tego gada. To moja pierwsza jaszczurka. Do tej pory hodowałem tylko ptaszniki i owady.
ale gdy kupisz pare od tego samego hodowcy to niebedzie raczej takiego wielkiego problemu z laczeniem.