Taaak, pejger1, na pewno Polyspilota aeruginosa L6 zajmuje pol dloni, zwlaszcza, ze dorosla samica jest wielkosci doroslego samca gastricy...
Wersja do druku
Taaak, pejger1, na pewno Polyspilota aeruginosa L6 zajmuje pol dloni, zwlaszcza, ze dorosla samica jest wielkosci doroslego samca gastricy...
Są dobrej wielkości... nawet moje Cilinie L7 samica ma tyle samo, a samczyć "ciut" mniejszy jest. Wbrew pozorom gastricia to mała modliszka... skoro to samice to jeszcze 2 wylinki przed nimi więc jest OK!!
moja gastrica była trochę większa..
Saurus jak chcesz to moge zrobic zdjecie i wkleic na forum
szerokosc mojej dloni jakies 9 cm a modliszka ma ok 4 - czyli prawie polowa
hehe
ale Saurus zarówno jak ja myśleliśmy ,że chodzi o długość dłoni nie szerokość ;P
a zdjęcie wklej ;]
chętnie sobie popodziwiamy ;]
PW236, w czym je trzymasz,ile karmisz i jakie warunki??
Z tego co widze te modliszki mająmniej niż4 zm,no cożjeśli mają osiągnąć rozmiar 7-8 cm to potem musi być spory przyrost masy w trakcie dwóch ostatnich wylinke :]
Tylko że na zdjęciach nie mają całkowicie wyprostowanego odwłoka... jak im urosną skrzydła to będą dobrej wielkości. Gastrcia nie rośnie do 8 cm... moja imago samica miała ledwo 8cm a była "napchana na 102" :P
Moja miala 7 cm ciala zaraz po wylince, pozniej jej nie mierzylem, ale pewnie jeszcze troche wiecej.