tylko nie wiem skad tacy ludzie sie biora....??????
Wersja do druku
tylko nie wiem skad tacy ludzie sie biora....??????
Jeśli chodzi o aspekt prawny :
Wpisałeś pełne dane osobowe ludzi ,których nazwałeś oszustami , gówniarzami itd.
a to jest przestepstwo z artkukułu 212 kodeksu karnego
§ 1 ...Kto pomawia inną osobę.... o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
oraz § 2 Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Nie chodzi juz tu o samo puszczenie danych w eter tylko o publiczną obrazę , jeżeli oni poczują się urażeni to mogą ci założyć sprawe, gdyz to przestepstwo sciga sie na wniosek poszkodowanych .
Radzę Ci abyś poprosił admina o wykasowanie danych osobowych , szkoda zeby takie gnojki urządziły cie podwojnie
dodam jeszcze ze w tym przypadku nawet Art. 213. kodeksu karnego raczej Cie nie usprawiedliwia gdyz dzialalnosc tych osobnikow jest znikomie szkodliwa mimo wszystko
wogóle nie jest szkodliwe. Bo poczta zakłada, że w paczce nie ma żywych zwierząt. Więc też nie widzi problemu.
Fajnie żyjemy w kraju w którym oszukany nie ma prawa do obrony i przestrzegania innych. Kiedy pojawia sie post o tym, że ktoś oszukuje to roztrząsa siejego prawa. Pożałowania godne. Co do pomówienia nie są to rzeczy wyssane z palca tylko prawda... więc. Pozdrawiam i trochę siezastanówcie.
Moja też to ni bilboard tylko niszowe forum. Pozdrawiam. I widzę zę Homo sovieticus to syndrom, który będzie nas gonił jeszcze przez wiele dekad. Pozdrowionka dla wszystkich.
A według mnie seba zrobił dobrze że ujawnił dane osobowe oszustów. A co do aspektów prawa to wątpie aby ci dwaj coś zrobili sebie.
seba napisał(a):
> Fajnie żyjemy w kraju w którym oszukany nie ma prawa do obrony
> i przestrzegania innych.
Seba, na temat ochrony danych osobowych mam doczynienia codziennie w pracy.
Intencje miales dobre, ale za publikowanie danych osobowych, mozesz miec problemy.
Malo tego, w momencie opublikowania przez Ciebie danych osobowych owych delikwentow, takze wlasciciel strony na ktorej jest forum, jest zobowiazany do przestrzegania ustawy i tez moze poniesc konsekwencje.
Na przyszlosc odradzam takich praktyk i polecam jak najszybsze usuniecie tego tematu z forum.
Na prawde nie warto narobic sobie problemow z powodu jakiegos palanta.
Ale taki palant czuł by się bezkarny. Teraz jak wszyscy wiedza jak on (a w zasadzie oni) się nazywaja to będą unikać robienia interesów z nieodpowiedzialnymi ludźmi.
Barzdo jesteście nie fajni. Trzeba rozdzielić pojęcie oszust z pojęciem nie odpowiedzialny człowiek. Kolo nie chciał zarobić czy zrobić cię w bambuko tylko jest takim niesprecyzowanym gamoniem.
Lepiej okraść hipermarket niż mały sklep sporzywczy który prowadzi jedna osoba.
Buziaczki i papatki moi infantylni koleszkofie z forum.