Re: małe ssaki jako nowy poddział strony - co wy na to
Właśnie :-) Póki co zdecydowaliśmy z Nookiem że będzie to jedynie coś w rodzaju podserwisu do którego prowadził bedzie odnośnik w opisach gatunków. Jeżeli ktoś będzie chciał hodować małę ssaki w terrariach, to będzie mógł z nich skorzystać, jeśli nie to nikt go do tego zmuszał nie będzie.
Osobiście nie widze jednak zbytniej różnicy w tym czy w istniejącym dzile ma być odnoścnik do poddziału czy też opisy ssaków zostana do niego przyłączone. I zreszta kto powiedział że kiedy stworzymy nowy dział, serwis stanie się duzy i płytki?? Wręcz przeciwnie. To może przyciągnąć nowicjuszy bojących się "obślizgłych paskud" i zainteresować ich nimi. A to że powstaną takie opisy czy moze nawet nowe forum nie znaczy że zahamuje to rozwój reszty.
Takie jest moje zdanie.
Siemka!
Ja też jestem za. Jak takie coś powstanie, to chętnie mogę dorzucić opis Plichów afrykańskich (Graphiurus Nanus).
Pozdrówka
SK8 is GR8!
Mr.Q
Dorzucić mozesz już bo jak mówiłem taki odnosik (przynajmniej) powstanie, a najwyżej opis troche poczeka. Narazie jest szynszyla mała i myszoskoczka mongolska.
Również jestem ZA, skoro ma to pomóc choć jednemu stworzeniu. Jak każdy będzie robił, co potrafi robić najlepiej, nie powinno to mieć wpływu na inne opisy bo i jaki? Jeżeli ktoś pisze o np. o myszach to jaki wpływ będzie miał ten opis na opis gekona czy węża? Pozdrawiam!
jestem przeciw ..........
uwazam ze jest to zły pomysł , lepiej sie skupic na rozwijaniu tego co jest
ja jestem bezstronny z przewaga na nie:) jak sama nazwa serwisu wskazuje jest to serwis o zwierzetach trzymanych w terrariach, czyli gady, plazy itp. a nie myszka, szynszyl itp. to dwie rozne rzeczy, a jezeli chcecie cos o ssakach to zrobcie oddzielna strone i jezeli Nook wyrazi zgode to zrobi do tej strony odnisnik i kazdy bedzie zadowolony:)
Koksik masz całkowitą rację poza tym, że są tu owady hodowane w insektariach ( nie terrarium), płazy trzymane w akwaterrariach lub w akwariach, mięczaki...:-))) itp. Terra=ziemia, więc małe ssaki lądowe jak najbardziej pasują. ( opisy mogą się przydać do prowadzenia hodowli np.karmowych ). Pozdrawiam.
wszyscy podają za argument, że opisy ssakó zahamuą rozwój reszty strony, ale może ktoś to w końcu wyjaśni bo ja osobiście nie moge sobie wyobrazić jak to się może stać.... to że stworze kilka opisów ssakó nie znaczy że przestane tworzyć opisy gadów, płazów itp. Zrezsztą małe ssaki to też zwierzęta terraryjne.
AGAM moje argumenty są ZA: (zobacz dlaczego, w powyższych moich wypowiedziach). Nie ma żadnego wpływu opis np. myszy, na opis np. żółwia. Bo i jaki? Ty piszesz o myszach, a ktoś inny o żółwiach i nie ma takiej możliwośc,i by te dwa opisy przeszkadzały sobie nawet w najmniejszym stopniu. Pozdrawiam!