Re: co z tą naszą gramatyką???
A ja mam pomysł. Nie wiem, jakie możliwości ma to forum, ale jeśli jest tutaj taka sama opcja jak w silniku phpBB (chodzi mi o automatyczną zamianę słów ze słownika - ten, kto miał do czynienia z administrowaniem phpBB będzie wiedział, o co chodzi), to można wpisać do bazy najczęściej powtarzane błędy a forum automatycznie będzie je zamieniało na "ort." Jak jeden z drugi napisze post o treści:
"Ort ort ale ort w ort, ort.",
to się następnym razem lepiej przyłoży. ;)
"staram sie aczkolwiek pisac bezblednie"- rewelacja, BYNAJMNIEJ dla mnie:)!!!
afrox, nie wiem jak długo jesteś na tym forum, ale takie tematy poruszaliśmy już wielokrotnie.
Wiadomo, że nie każdy musi być 'miszczem' ortografii. Sam wale błędów więcej jak mam włosów na głowie, ale niestety nic na to nie moge poradzić. Tak jak tutaj ktoś sugerował, można wklejać do worda, ale rzeczywiście, nie zawsze sie chce. I to nie jest kwestia samego przekopiowania, ale dodatkowego otwierania następnego okienka (których z regóły itak jest wystarczająco dużo).
Worda polecałbym delikwentom, którzy potrafią nawet 'że' napisać w ten sposób -->'rze'. I to wcale nie jest wymyślony przykład. Widziałem już na forum niejednokrotnie takich antytalentów i aż mi sie coś robiło.
Jest jeszcze kwestia tej nieszczęsnej interpunkcji. Bójcie sie Boga wszyscy, którzy nie urzywacie ',' i '.' ! To jest czasami skaranie Boskie. Doszukanie sie sensu wypowiedzi pozbawionej tych hierogrifów graniczy z przejściem przez morze czerwone. Miejcie litość i starajcie sie chociaż czasami postawić kropkę :)