E... nie? a ona jest objęta Ochroną? Zdawało mi się że nie...
Wersja do druku
E... nie? a ona jest objęta Ochroną? Zdawało mi się że nie...
kurka ale pięknich. też sobie takiego musze sprawić. tylko ja wolałbym coś młodszego - koszty koszty...
TylerPL moim zdaniem kazda brachypelma jest objeta CITES ale moge sie mylic. Mi sie wydaje ze oni nie daja CITESOW bo sami maja od hodowcow te zwierzaki pewnie od kogos z tego forum :) A co do cen w sklepach to sa rozne i z roznych przyczyn np. taka blondi w tym KAKADU widziales ile kosztuje :)? 400 zl a wiesz czemu, poniewarz stwierdzili ze nie chca jej sprzedawac podobniesz i zeby byla u nich na sklepie a jak sie znajdzie ktos kto kupi za 400 to wtedy sprzedadza :]. Ma sluzyc chyba za reklamowke ptasznikow ;]. Sklep generalnie dobry ceny ujda chodz forum 100 razy tansze ;] ale i mniej pewnie (moj przypadek, zle trafilem).
Pozdrawiam.
tu jest dokladnie temat CITESU wyjasniony
- http://terrarium.com.pl/forum/read.p...266&t=1266&v=f
Pozdrawiam.
Piękna boehmei :) Też się do niej przymierzam :D Ale do troche mniejszej ;-)
Tak, ziu ma racje, wszystkie Brachypelmy znajdują się na II załączniku CITES, ale nie koniecznie musiałes dostawac CITES na tego pająka. CITES bys mógł dostac w przypadku gdyby ten pająk został do sklepu sciągnięty zza granicy. Ale gdzie my zyjemy... jaki sklep by sciagal pajaka zza granicy? ;) Takie sklepy zaopatrują się u zwykłych hodowców na giełdach... i kupują przewaznie bez zadnych papierów....
Ale wydaje mi się że powinien dostać jakiś dpapierek, który by pokazywał że pająka kupił w tym sklepie zoologicznym. Gdyby TylerPL wpadł to bez dokumentów jest udu..., a sklep sie nie przyzna do sprzedaży. Musisz mieć chociaż paragon.
Wiadomość zmieniona (29-08-04 18:35)
Wiadomość zmieniona (29-08-04 18:35)