sam na początku powiedzilaes ze to parachybana
Wersja do druku
sam na początku powiedzilaes ze to parachybana
albopilosum,a dla porównania fotka innej samicy albopilosum,ktora tez ma paseczki na nogach :))
http://giantspiders.com/B_albopilosum.html
no i mati rozwiał twoje watpliwosci . Mozesz mieć pewnosć ze masz kedziora .
ladny kedziorek :)
Kedzior
100% kędzior.
Witam !
Jeszcze jedna rzecz w wyglądzie tego pająka trochę mnie zastanawia... mianowicie jasny pasek tuż przed oczami... pokrywający kły... u kędziorów jest zarośnięty dość bujnymi włoskami ( wszystkie kedziory jakie widziałem je miały )... pająk z fotek nie ma takowych włosków, podobnie jak parahybany. Fakt, że karapaks ma trochę za jasny... ale na to mogły mieć wpływ różne czynniki... a tak w ogóle Ratay, po której wylince ( i mniej więcej kiedy przechodził ostatnią ), jaka płeć i ile cm ciałka ma pająk z fotek ?
Może i jest to kędzior... ale zdjecia nie przekonują mnie w 100% ;) Obecnie mam dwie samice L9 i nieco się róznią o tego pająka.
pozdrawiam
VAGANSEK
Vagansek pająk ma ciałka 7-8 cm licząc karapaks i glowe z nogami ma jakies 10-11 cm pajak jest parawdopodobnie po L9 lub przed L9 w takich mniej wiecej granicach a kiedy przechodzil ostatnią to ja nie wiem bo brat mi go przywiuzł i sam nie wiedzial keidy przeszedl ostatnią ;-)
Witam !
Jeżeli ma 7-8 cm ciałka ( karapaks to głowa, głowa+odwłok=ciało ) to nie będzie to L8-9 a lekko L11-12 jeżeli to kędzior...jeżeli to parahybana to myślę tak L10-11... tylko długość z nogami coś za małą podałeś... zmierz jeszcze raz. Przy takich rozmiarach parahybany maja ciemny karapaks... Twój pająk ma dość jasny.... jak masz możliwość pstryknij fotkę pająka od spodu.
pozdrawiam
VAGANSEK