Re: Nowa stronka o onaszych pupilach
Po co zabierać się za robienie strony, jeśli nie ma się zielonego pojęcia o tworzeniu grafiki webowej, tworzeniu kodu itd. itp.
Niestety zamiast z http://terragady.w.szu.pl kojarzy mi się to bardziej http://tragedia.w.szu.pl
Serwisu nie robi się po to, aby prosić się o artykuły, grafikę itp. itd., zanim się coś zrobi trzeba to zaplanować i to dokładnie.
Najgorszą rzeczą, jaką można zrobić jest opublikowanie i reklamowanie nieskończonego, niedopracowanego serwisu.
Nie traktujcie tego jako atak, tylko jako krytykę.
- choinka na głównej stronie - masa banerów, buttonów
- stopka : Design.by.YoungBlood YoungBlood Design Copyright by YoungBlood - więcej się nie dało?
- czarne tło
- zbyt duża ilość kolorów, brak jakiejkolwiek tonacji
- grafika - właściwie nie ma, więc nie ma co krytykować,
- brak zgodności kodu z jakąkolwiek konwencją (polecam validator.w3c.org)
- link oferta - żałosne błaganie o pomoc!!!
- forum - darmowe forum nawalone reklamami, zamiast własnego forum (nawet darmowego skryptu posadzonego na serwerze), lub chociażby linku partnerskiego do jakiegoś czynnego forum
- link "Kliknij w ten napis!!!" - świetny pomysł - być może tam właśnie przypiąłeś skrypt wykrzystujący lukę w internet explorerze
- Terragady istnieją od 15 sierpnia 2004 roku czyli już -693687 dni! - gratulacje, ale skrypt chyba nie umie liczyć!!! - pod ie jest ok, ale są również inne przeglądarki, a tam ten liczący javascript niestety pokazuje bzdury!!!
- FAQ PAJĄKI - nie klika - po co link, który nie działa, nie ma tektów, nie trzeba linku w menu
to tylko kilka wybranych bubli z tej stronki.
Przykro mi, że akuratnie wasz serwis postanowiłem lekko obsztorcować, aczkolwiek przydałoby się to wielu serwisom tutaj prezentowanym.
Prawdę powiedziawszy rozumiem zapał ludzi, którzy tworzą takie dziwactwa i koniecznie chcą mieć własną stronę. Nie wystarczy jednak usprawiedliwienie, że ja dopiero zaczynam, albo nikt nie chce mi pomóc. Poziom wyznaczają serwisy tworzone przez profesjonalistów, posadzone na profesjonalnych serwerach (które defacto nie są drogie) i z wykupionymi domenami, lub subdomendami od znajomych, trzymającymi się w tematyce.
Moim zdaniem cześć osób generuje zbędny ruch w sieci....