czymu zamiast odpowiadzac posta kometujecie o bedziesz miał tyle kasy i tak dalej jak macie tak pisac to nie piszecie odpowiadaj na pytania a nie komteujesz
Wersja do druku
czymu zamiast odpowiadzac posta kometujecie o bedziesz miał tyle kasy i tak dalej jak macie tak pisac to nie piszecie odpowiadaj na pytania a nie komteujesz
dobra więc tak:
jest kilka osób, kiedyś widziałem w TV jak koles skupował od ludzi krokodyle, węze itd bo tamci nie wiedzieli ze one urosną :/
miał całą piwnice zalaną wodą i trzymał tam krokodyla i takie tam. urząd czy coś tam siędo niego doczepiło ze trzyma takie zwierzaki, sprawa dosżło do sądu i koles wygrał sprawe i dodatkowo dostaje kaske na ich utrzymanie z jakiejs tam organizaji. ale on to się nimi niezle zajmował.
no i takich odpowiedzi oczekiwałem dzieki za info
W krakowie jest gosciu co trzyma bodajze kajmana, ma specialnie przeznaczony pokoj i terra z klejonymi szybami.
Trzymanie kajmana jest juz bardziej realne, bo potrzebuje calego pokoju a nie domu czy hali ;)
Kajmana porównywać z krokodylem to głupi pomysł. Dorosły kajman z tych które są do zdobycia w polsce osiąga 1,5-2,5 m a nie 5-7 m.
To bylo do mnie czy do Raffee? Bo ja tylko zauwazylem, ze hodowla kajmana ze wzgledu na jego rozmiary i wymagania jest znacznie bardziej realna w porownaniu z krokodylem.
Jest to glupi pomysl, jezeli dla kajmana potrzeba calego pokoju zeby mial jakas mozliwosc ruchu to co trzeba zrobic dla krokodyla??? Nie ma co ukrywac ze nie stac nikogo z nas na utrzymanie takiego zwierzaka i zapewnienie mu odpowiednich warunkow.
a WIEC Z TEGO CO WIEM to kajmany osiagaja rozmiary od 40cm do bodajze4m a krokodlyle dochodza nawwet do 7 m zagadzam sie ze dla krokodyla jest potrzebne znacznie wiecej miejsca.A jezeli zdecydował bym, sie na hodowle to napewno nie teraz ze wzgeledu na mój budżet;) mi warunki ale mysliałem ze dobrym pomysłem było by ogrzewane pomieszczenie a w lato w ciepła dni zagroda z basenem Lecz to tylko plany;)
To jak za 10 lat skonczysz studia i sie w miare ustatkujesz i dostaniesz stala prace to wtedy planuj tak powazne rzeczy :P