Rock, metal, gothic, bluess, jazz, dub.....i od jakiegoś czasu khomii.
Wersja do druku
Rock, metal, gothic, bluess, jazz, dub.....i od jakiegoś czasu khomii.
Ja sluchem najczesciej hip-hopu ale zdaza mi sie sluchac metalu i rapu!!!:)
POZDRO
O właśnie ludzie a może ktos mi wyśle parę kawałków Dimmu Borgir i Gorgoroth? Mam trochę dimmu ale malo, a Gorgoroth to tylko Funeral procession na gekon1@o2.pl
http://www.album.astral.pl/album/ind...=1&album_pass=
Mam 4 plyty Gorgorotha. Jak cos, to wal na maila/ ew. gg.
Z Dimmu mam wszystko.
co to jest khomii?
Double wpisz w Google khoomii to się dowiesz:). Muzyczka bardzo fajna, polecam:)
Wybacz, ale mnie jakos do gustu nei przypadlo:/
głównie metal, ale uwielbiam też muzykę filmową, jazz oraz OST z gier (mój ulubiony kompozytor to Jeremy Soule - koleś wymiata, chciałbym mieć wszystkie jego soundtracki...)
Ja tez uwielbiam Alexandrova. Mialem okazje jechac do Rzeszowa na koncert, ale nie wypalilo. Myslalem, ze sie potne... godzina drogi samochodem z mojego miasta
J.LO, Shakira, BS, schnappi:D
A tak na serio to:
SOAD
NIRVANA
RAMMSTEIN
OOMPH
METALLICA
DMX
Tori Amos, Diamanda Galas, Renata Przemyk, Kult, KNŻ, Therion, Depeche Mode, MM, Nine Inch Nails, Type o'negative, Marillion, Paradise Lost, Lacrimosa, Massive Attack, Tool, Garbage (dwie pierwsze płytki i nunu więcej bo się rozmemłali), Moonspell , Tricky (Blowback), Coma, Włochaty (ukłony Hari i nie tylko ;>), Dead Can Dance, Anathema, My Daying Bride, Artrosis (ponowne ukłony Hari ;>), Opeth (ukłony wiadomo dla kogo ;>), Pudelsi, itd.
ogólnie pomieszanie z poplątaniem - gotykowo, rockowo, metalowo, industrialnie... a pomiędzy jeszcze poezja śpiewana czasem jazz, blues, troche swingu...
Ostatnio najczęściej słucham spokojnej muzyki folkowej.
Stary Olsa - zespół z Bułgarii , grają muzykę z okresu średniowiecza i renesansu. Są to piosenki miejskie i wojenne, muzyka taneczna, pałacowa oraz folkowa. Zespół gra m. in. na takich instrumentach jak: lira korbowa, dudy, gęśli, lutnia, cymbały, bęben arabski, hudok (prototyp skrzypiec), wargan
Ten zespół przypadł mi najbardziej do gustu, szczegolnie piosenki: Kielih Cola, Carla, Kurhan.
Inne fajne folkowe zespoly:
Canoe,
Kutin,
Dautenis,
Little Maidens.
pozatym:
Amon Amarath, Ancient Rites, Bal Sagoth, Burzum, Blackmore's Night, Closterkeller, Dargaard, Emperor, Rammstein, Mortiis, Hagalaz' Runedance, Therion, London After Midnight, Pantera, Rhaspody, Trisekl i inne... :)
RAMMSTEIN1 napisał(a):
>> pozatym:
> Amon Amarath
Dead in Fire !!!! Ten kawalek byl dla mnie numerem zeszlego roku :]Potrafilem go sluchac 45 do 1h w kolko :D
ROCK I METAL:
A najcześciej słucham (kolejnosc czesciowo przypadkowa): Slayer, Sepultura, Kreator, Slipknot, Soulfly, Iron Maiden, Vader, Hunter, Kat, Moonspell, Nightwish, Proletaryat, Rammstein, Tool, Hedfirst, Alice in Chains, Children of Bodom, Metallica, Joe Satriani.
głównie metal a Apocalyptica wymiata:)
Double o co chodzi z tym:
Nook(12:26)
tcp to kupa?
jest to wielka zagadka ludzkości :P
Polski, DOBRY hh ( Molesta, Włodi , Gural,) Punk( The Analogs, Kudłaty - dla ukojenia nerwów :P) jakieś Indios Bravos czasami ( pom-pom rulez :P ) Gutek, Habakuk , czasami ojciec zapuszcza Massive Attack , A Perfect Circle to też posłucham ...
moje ukochane zespoły - TOOL i Massive Attack. No i jeszcze zaliczyłbym do nich chyba Queens of the stone age. Oprócz tego Tricky, Morcheeba, Rage against the machine, System of a down, Air, Lao Che, King Crimson, Prodigy, Portishead, At the drive-in, Aphex Twin i wiele innych. Jak widać bardzo różna muzyka. Nie zamykam się na jeden gatunek, bo uważam że to głupota. Gardzę hipho-polo (wyłączyłbym z tego może Fisza i pierwszą płytę Kalibra), zjadam chętnie golonkę i parówki popijając coca-colą.
Jimbo, ty byś się zgrał z moim ojcem - on poprostu KOCHA TOOL , co dzień mi gada jacy to oni nie są ... :-D
Metal od heavy po black, ebm/electro/synthpop i troche folkrocka.
Amon Amarth - Death in Fire.
Ignoranci. :]
No widzisz Olek, ojciec wie co dobre, zawsze słuchaj ojca !
Ja slucham emo-core, indie-rock i troche noise.
glownie to metal (death, black, gore, athmospheric, doom i od czasu do czasu heavy), hard core, czasem nju metal, teraz znowu punk i ska, kiedys Oi (legion rules;), dark ambient, dark i hard electro, EBM,trip hop, gotic, z tego co pamietam to kiedys rave i happy hard core.
z czasow jak pracowalem w radiu to "zmuszony" bylem sluchac wszystkiego :).
kiedys przed polodniem chcialem sprawdzic czy szef mnie sprawdza i zapodalem "broken" pantery. pamietam to jak dzis - 2 min 23 sek i dzwoni telefon, odbieram i slysze tylko "tomek kurXXXX!!!! co to kurXXXX jest!!!! skad ty to kurXXXXXstwo wziole? - z polki szefie :) - z jakiej kurXXX polki... reszte obcinam bo bylo mniej cenzuralnie.
musze kiedys odswierzyc spis swoich albumow, bo po przekroczeniu 1600 albumow przestalo mi sie chciec to spisywac...
mozna nie wierzyc, ale polecam wyslac KAK'a w delegacje bo mieszka obok mnie :)