to lepiej uszczelnij, moj waz chinski 70cm przecisna sie przez szpare miedzy szybkami ok.5mm
Wersja do druku
to lepiej uszczelnij, moj waz chinski 70cm przecisna sie przez szpare miedzy szybkami ok.5mm
Ale chińskie to są sznuróweczki (z całym szacunkiem Answer :)), ale jeśli zamierzasz kupić naprawdę młodziutką zbożówkę to warto uszczelnić, a jeśli większą to moim zdaniem nie ma potrzeby.
Pingwin ja mam w terra wentylacje ktura jest siatka i w tej siatce sa dziury o wielkosci 5mm i trzymam w nim zbozowke 35cm i nigdy mi sie nie zdazylo zeby uciekla jezeli kupisz podrostka 40/45cm to napewno nieucieknie jezeli moja zbozowka nie ucieka.
pozdrawiam KorD
"zbożówki lubią dziabnąć"????????....2 lata mam zbożówkę i ugryzła mnie tylko 2 razy zaraz po kupnie...
apropos przeciskania się - ja mam zrobione samodzielnie drewniane prowadnice, szpara mięzdy szybami jest spora (jakieś 8 - 9 mm), ale udało się przez nią przecisnąc 70 cm p. regius. to tak tylko żęby zobrazować jak węże potrafią się spłaszczać młoda zbozów2ka, czy nawet 45 cm podrostek na pewno przez 4 mm szparę jest w stanie się przepchać