Jaka chityna????? Larwy much i chityna?
Pzdr. Witek
Wersja do druku
Jaka chityna????? Larwy much i chityna?
Pzdr. Witek
Makabrycznie:-)
rozumiem, ze na ryjku.
Pzdr. Witek
Moim zdaniem z przegryzaniem i spozywaniem tkanek żółwia to przesada. Przeciez jak taki robak jest w kwaśnym srodowisku żoładka to nie mysli o jedzeniu tylko o ucieczce czego moim zdanie nie zdąży zrobic bo po prostu padnie trupem. Spróbujcie je nie kłaść obok miesa na miseczce tylko wrzucic do zlewki z kwasem solnym, w której są kawałki mięsa. Jesli je zjedza (te kawałki mięsa zanim padną ) to jest to dowód na to, że moga zaszkodzić zżółwiom.
Moje żółwie nawe nie spojrzały na białe robaki. Tylko jeden wziął do pyska ale wypluł.
Pozdrawiam
domel
czlowiek Ty nie rozumiesz one wlasnie uciekajac przegryzja scianki zoladka, a nie bo sa glodne .......
to dlaczego piszecie, by zobaczyć jak jedza mieso??? a poza tym chodze na ryby to świetna na nie przynęta. Robaki stosunkowo szybko toną w wodzie a co dopieri ich reakcja na kwas. Nie jestem ekspertem, ale nie sądze by podawanie ich gadom miało zły wpływ na ich zdrowie. A już wogóle to kończe temat bo moje i tak ich nie jedzą
pozdrawiam
Domel
Czesc
Tez jestem wedkarzem i na wielu akwenach zabronione jest lowienie na biale robaki. Nie tylko sa szkodliwe dla gadow ale rowniez i dla ryb. Ja osobiscie odradzam karmienie bialymi robakami.
Pozdrawiam:)
Pokażcie mi publikację, książkę o gadach czy płazach w których autorzy proponują podawanie białych robaków. Mam kilkadziesiąt takich książek, a jedyne co o białych robakach tam napisano (jeżeli w ogóle) to tylko tyle, że są niebezpieczne i bezwartościowe. Naprawdę, na tym forum nie musimy "odkrywać Ameryki", inni już to za nas zrobili. Wystarczy tylko nauczyć się czytać i trochę zainwestować w siebie. Literatury jest "w bród"
Co za bzdety! W żołądku jest coś takiego, jak kwas żołądkowy (widocznie nie wiedziałeś), który zabije białe robaki, nawet jeśli zdołają trafic tam żywe.
sam zjedz i zobacz co bedzie