-
Re: arachnofobia
A wiecie, że ja też cierpiałem na arahnofobię? Powiedziałem qmplowi: "kup mi pająka na urodziny" i on qpił. Teraz już się mniej boję pajączków, ponieważ poznałem je. Wiem, że ptasznik niesprowokowany zcłowieka nie skrzywdzi (BTW Wczoraj o 19:00 na National Geographic był program o blondi i o Avikach), tylko najwyżej przejdzie po człowieku nic mu nie robiąc. Oczywiście dalej czuję lęk mały, ale mały. Podsumowywując PAJĄKU RULEZZZ!!!
-
Ja mialem zawsze stracha przed katnikami i krzyzakami ale ogladajac tak animal planet itp to mnie zafascynowala ptaszniki i teraz zaczolem je hodowac a katnikow dalej nie lobie ;P
-
ptaszniczki są takie milutkie i włochate :) a kątniki takie jakieś brzydkie i bez włosów....blleeeeeeeeeeeeeee
-
Najgorsze są te z dłuuuugimi chudymi nogami i malutkim obrzydliwym głowotułowiem, co często w łazience można spotkać. Pozostałe nie wzbudzają do mnie obrzydzenia. Bardzo lubię wręcz, jak mi ptasznik chodzi po ręce. Fajne uczucie :). Chociaż oczywiście biorę bardzo rzadko. Właściwie to tylko czasami Roseę, ale generalnie wszystkie moje pająki miałem już na ręku (przy przenoszeniu/ucieczce). Ostatnio mi Blondi spierniczyła i znalazłem ją za biurkiem, musiałem wziąć ją w łapę. Na szczęście nie chapnęła :)
-
Moja przygoda z ptasznikami zaczela sie od katnika. Teraz mam nowego tamten padl dawno smiercia naturalna:(
-
Katnik jest ptasznikiem?
A do jakiego rodzaju nalezy? =)
-
Katnik w zadnym wypadku nie jest ptasznikim... mowilme ze moja przygoda z ptasznikami zaczela sie od katnika :). Katnik ktorego chodowalem ihoduje nazywa sie Tegeria ferruginea
-
kątniki to słodkie i ciekawe pajączki chyba jak wszystkie ;) jedyne co mnie może obrzydzić to to że po nich chodzi niezliczona ilośc mikroorganizmów do tego pojawiaja się znikad(wczoraj przyatakował mnie jeden jak wchodziłam do pokoju-teraz mieszka w zsypie)....;) w czerwcu idę na poszukiwanie skakunów czy ktoś ich juz szukał kiedyś?
-
Po ptasznikach tez lazi mnostwo mikroorganizmow :)
-