Nie wiem jakie, najpierw morfologie krwi, razem z tym moze zelazo. Jak nic z tego nie wyniknie, kolejne badania, moze jakies neurologiczne lub alergologiczne...
Wersja do druku
Nie wiem jakie, najpierw morfologie krwi, razem z tym moze zelazo. Jak nic z tego nie wyniknie, kolejne badania, moze jakies neurologiczne lub alergologiczne...
eeg owszem tomograf i prześwietlenie płuc
pozdrawiam!
Wojtas.. moja rada jak nic Ci nie wyszlo na tych badaniach co Ci teraz proponuja, idz do lekaza najlepiej neurologa spytaj czy wie co to hiperwentylacja :)
Jesli wie kaz sie przebadac :)
Ja odwiedzilam 15 DOKLADNIE!!! lekarzy nim dowiedzialam sie co mi jest, raz sa ataki slabe, raz mocniejsze i faktycznie czasem to strasznie wyglada... Praktycznie zadne badania nic nie wykryly, tylko jeden lekarz u ktorego bylam z mama zagadal sie z nami, a mnie sie akurat zrobilo zle, z ciekawosci mnie przebadal i poinformowal mnie co mi jest i co mam robic w razie gdy mi sie zaczyna krecic w glowie :) O czym nizej..
Narazie nim pojdziesz do lekarza bo wiem ze nie pobiegniesz zaraz od monitora, a zrobi Ci sie slabo usiadz i naloz sobie woreczek foliowy na usta tak jak robia wachacze kleju, jesli zrobi Ci sie lepiej olej lekarza - masz hiperwentylacje :P Naucz sie z tym zyc, proponuje medytacje itp.. Gdyz przy naglych przyplywach emocji mozesz wlasnie czuc conieco ze sie z Toba dzieje.. Zrezygnuj z pajakow ktore przyprawiaja Cie o szybsze bicie serca i luzik.. Po jakims czasie sie wszystko uspokaja..
Ale na wszelki wypadek nie rezygnuj z lekarzy przebadaj sie dokladnie... To co ja Ci mowie mozesz nasunac lekarzowi, gdyz jest to choroba zadka i trudna do wykrycia przez to iz nie kazdy lekarz wpada na pomysl zeby Cie przebadac, a Ty jak ***** mozesz latac 3 lata po lekarzach tak jak ja :)
pozdro
Mam ostatnio to samo... Kazdy wiekszy stres = dusznosci + ucisk w glowie + przyspieszone bicie serca.
Ja to sklasyfikowalem do objawow nerwicy, ktora po pewnych ostatnich wydarzeniach mialem prawo dostac. Ale to moze tez byc to, o czym pisze aLiCe... i jak czytam o objawach, to chyba tak jest.
Kurde... to mi naprawde na hiperwentylacje wyglada. Mianowicie, nawet gdy probuje zlapac na maxa wdech, to wydaje mi sie, jakbym oddychal dosc plytko. :) (mam tak dopiero od miesiaca)
Atrax sproboj z worem naprawde pomaga :)
Znajoma mamy tez ma stwierdzana hiperwentylacje i co? I lekarz o worku nie wiedzial, za moja rada teraz korzysta, tylko dowcipnie jest jak w centrum miasta ide, nagle siadam i wyciagam wora buhahah
aLiCe nieźle. Ja to mam częste krwotoki z nosa a co najdziwniejsze z prawej dziurki. Przeważnie z rana jak wstane.
I mam takie pytanko co to jest dokładnie ta hiperwentylacja ? Choroba czy co i czego to jest skutkiem ?
Wpisz w google :)