Re: jadowite-kierunek legalność
pisząc o argumentach miałem na myśli że więcej jest za hodowla niż przeciw, sorry za wprowadzenie w błąd, jak już wspomniano legalna hodowla jadusów w polsce to abstrakcja, poruszanie po raz x tych tematów mija się z celem dla samego poruszania....
Pozdrawiam
Serpent
Nielegalne hodowle będa non stop prowadzone. I myślę że nieważne czy nielegalne bo kobre, grzechotnika, mambe,żmije itp. sobie każdy spryciarz wykołuje, jak nie w Polsce to za granicą. Kto jusz zaczął to bedzie kontynuował wbrew zakazom!.
POZDRAWIAM _kLiMa_.
No to wiadome ze ludzie zawsze bedą robić na przekór wiec po co wogole im zezwolenia Klima po drugie czemu wstydzisz sie podac własnego wieku w spisie terrarystów "bo nie jestes nawet pełno letni", dla mnie niech sobie trzymaja jadusy w chatach i bez zezwolenia ale jak ich waz dzibnie niech nie oczekuja jakiej kolwiek pomocy "jak trwoga to do boga" buhaha niech gina razem w swoich mieszkaniach(tylko szkoda gadów wtedy bo kto je wykarmi :D).
czemu się miał bym wstydzić mam 16 lat i na moje to nie powód do wstydu.
Jesteś w wielkim błędzie - proponuję zapoznać się z obowiązującymi przepisami, i później zabierać głos
ludzie, o czym wy piszecie? jadowite miałyby być dopuszczalne u nas? to są na prawdę niebezpieczne zwierzęta, ja mam grzechotnika teksaskiego bez gruczołów, mam go trzy lata, walnął mnie już z pięć razy, a z dziesięć lat mam węże w domu, i co ? żadne doświadczenie nie pozwoli na stwierdzenie że można trzymać jadowite osobom prywatnym i nie chodzi już o tych co chcą ja mieć, ale o zagrożenie dla innych osób
chyba post KST wszelkim hiper optymistom powinienne wybić takie rzeczy z głowy (-:
popieram doktora roberta i pppppp!
"pisząc o argumentach miałem na myśli że więcej jest za hodowla niż przeciw, sorry za wprowadzenie w błąd, jak już wspomniano legalna hodowla jadusów w polsce to abstrakcja, poruszanie po raz x tych tematów mija się z celem dla samego poruszania...."
Na szczescie nie ich ilosc, ale jakosc...
Zgadzam sie z niektorymi przedmowcami, teksty o surowicach, to niezle science fictions (ceny, dostepnosc, trwalosc, umiejetnosc podania itp.)
Niestety jest tak, ze za takie weze wiele osob "lapie" sie nie dlatego, ze sa: piekne, ciekawe, itp., tylko z czystego snobizmu, zeby miec jadowitego weza, bo to jest cool.
Oczywiscie sa ludzie, ktorzy traktuja sprawe serio i dla nich zakaz hodowli stanowi problem, zarowno prawnej jak i technicznej natury, ale wydaje mi sie, ze lepiej aby kilku fasynatow niezrealizowalo marzen, nizby przypadki ukaszen nie schodzily z pierwszych stron gazet. Powtorze, to co pisalem w innym miejscu, prawo tworzone jest dla przecietnego czlowieka, dwa kazdy moze sie pomylic. O ile pomylka ze zbozowka, co najwyzej spowoduje migotanie komor u sasiada Stefana, ktory ja zobaczy na klatce, to ucieczka "jadusa", moze sie skonczyc tragicznie.
Reasumujas jestem na NIE.
Pozdrawiam
Mark0wy