oki dzieki
Wersja do druku
oki dzieki
robert a powedz mi jak mi padnie ptayczak np. rogaty to jak myslisz jaka metode wybrac tak jaku ptasznikow z samica czy samcem ???? z gory dzieki a moze znasz jakas inna metode co do tych owadow ? ;)
Patyczaka nie tnij bo ci i tak nic nie wyjdzie,tylko go rozflaczysz i tyle.Mocz pare dni w denaturacie a potem susz,tylko w wyzszej temp i z przewiewem zeby szybko wysechł,bo inaczej straci kolor
bziak nie gadaj ze chcesz konserwowac patyczaki rogate:D:D:D:D:D: Ja juz bym wolal za 2 zlote sobie drugiego kupic. HEHE:P
dobrze ze znalazłem tego posta chociaż i tak nadhu i albopilosum sa zakopane ale pewnie jesce bede mial okazje wypróbowac choć mi sie z tym nie spieszy ;) .pozdrowienia
Jak są przyczepione łapy tego pająka w gablotce? Pisałeś, że głowotułów przyklejasz klejem od dołu, a jak łapy się trzymią?
Tylko głowotułow jest przyklejony.Nie ma potrzeby kleic nóg bo klej wyłazi i brzydko to wygląda.Jak jest dobrze rozłozony to nogi w naturalny sposób dotykają podłoza i jest ok.
Wszystko będzie ładnie jeśli ta ramka z pająkiem będzie leżała płasko. Jeśli chciałbym ją na przykład powiesić na ścianie to nieprzyklejone nogi na pewno nie będą już tak dobrze rozłożone.
Wysuszone nogi są całkowicie sztywne.Tak jak sie zasuszą tak bedą juz na stałe.Suszyłem wiele pająków i wiem ze mozna gablotke połozyc w jakiejkolwiek pozycji a i tak bedzie ok.Zresztą wysusz pajączka to wtedy zobaczysz-jest on całkowicie sztywny wiec jak cos moze odstawac?
O tym, że jest aż tak sztywny nie wiedziałem, więc bardzo dziękuję za wytłumaczenie :)